Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Asya’da Zoru Başardı: Önemli Kripto Para Lisansı Resmen Alındı!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, en zor düzenleyici şartlara sahip olan ülkelerden biri olan Singapur’dan önemli bir lisans almayı başardı.

Coinbase’e en zor düzenleyici şartlara sahip ülkelerden biri olan Singapur’dan tam teşekkülü lisans çıktı. Yapılan resmi duyuruda, Coinbase’in Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) Başlıca Ödeme Kuruluşu (MPI) lisansı aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre bu lisans sayesinde Coinbase, bireysel ve kurumsal yatırımcılara dijital ödeme token hizmetlerini sunabilecek:

İlk prensip onayımızın ardından gelen bu gelişme, Singapur pazarına olan bağlılığımızı güçlendirmekte ve Singapur’daki hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılara Dijital Ödeme Token’ı hizmetleri sağlamamızın önünü açmaktadır.

Coinbase’in bununla birlikte Singapur’daki bankacılık ortağı Standard Chartered oldu. Borsa, PayNow ve FAST banka transferleri de dahil olmak üzere basit hesap fonlama seçeneklerinin yanı sıra stablecoin USD Coin’in (USDC) ücretsiz satın alımlarını sunarak müşterilerinden gelen talepleri karşılama konusunda geniş bir yelpaze sunacaklarını belirtti.

Coinbase ayrıca Singapur için özel olarak tasarlanmış ürün geliştirerek piyasaya sürdüklerini ve ülkede işe alım programları yapacağını söyledi.

Coinbase Singapur’un yöneticisi Hassan Ahmed konu hakkında yaptığı açıklamasında, ABD’nin tutumuna karşılık Singapur’un yapıcı tavrını öne çıkarırken düzenleyici netliğin doğurabileceği pozitif sonuçlara yer verdi:

Bu lisans, piyasaya olan bağlılığımızı ortaya koyuyor ve lisanslama yolculuğumuzun sonuna işaret ediyor. Singapur’daki deneyimimiz bazı açılardan ABD’de olup bitenlerle tezat oluşturuyor. Bu düzeyde bir düzenleyici netlik sağlayarak ve sektörün uyması gereken net kurallar sunarak, uluslararası stratejimiz hakkında düşünürken bu bizim için gerçekten önemli.

Singapur’un MPI lisansını geçtiğimiz dönemde stablecoin ihraççılarından Circle, kripto para borsaları Blockchain.com ve Crypto.com’a da vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!