Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF’den Trump’a Başkan Olmaması İçin Teklif: 5 Milyar Doları Gözden Çıkarmış!

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) Donald Trump’a ABD başkanlığına aday olmaması için 5 milyar dolar ödeme teklif etmeyi düşündüğü iddia edildi.

Ünlü “The Big Short” kitabının yazarı Michael Lewis, pazar günü popüler televizyon kanalı CBS’de yayınlanan bir röportajında, dikkat çeken iddialarda bulundu. Lewis, SBF’nin FTX’in başında olduğu dönemde, eski ABD Başkanı Donald Trump’a başkanlığa tekrar aday olmaması için 5 milyar dolar ödeme teklif etmeyi düşündüğünü öne sürdü.

İddiasını o dönemde SBF ile yaptığı konuşmalarına dayandıran yazar, SBF’nin böyle bir ödemenin yasal olup olmayacağını da araştırdığını sözlerine ekledi:

Ortada dolaşan bir rakam vardı. Sam ile bu konuyu konuştuğum sırada bu rakam 5 milyar dolardı. Sam’in aklındaki soru sadece “5 milyar dolar Trump’a aday olmaması için ödeme yapmaya yeter mi” değil, “Bu yasal mı” sorusuydu.

Lewis’e göre SBF, o dönem yaptıkları konuşmada Trump’ı ABD ekonomisinin altını oymaya çalışan bir kişilik olarak nitelendirdi ve eski başkanın varoluşsal riskler listesinde yer aldığını vurguladı.

SBF dahil eski FTX yöneticileri dava süresince birçok kez siyasi bağışlarla gündeme gelmişti. ABD’li savcılar SBF’nin hem Demokrat partililere hem de Cumhuriyetçi partililere yaptığı bağışlarısoruşturmaya devam ediyor.

İflastan sonra FTX’in başına geçen yeni yönetim, SBF dahil eski FTX yöneticililerinin yaptığı toplam 93 milyon dolar olduğunu tahmin edilen siyasi bağışların iadesini talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!