Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Dev Kripto Para Borsasının Listeleyeceği Altcoin Yüzde 70 Yükseldi!

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit’in Axelar (AXL) listeleyeğini duyurması fiyatta hareketlilik yarattı.

Kripto para borsası Upbit, 7 Aralık günü cross-chain protokolü Axelar’ın yerel token’ı AXL’yi Bitcoin (BTC) paritesinde listeleyeceğini açıkladı. Listeleme işlemi 7 Aralık TSI 10.30 sularında gerçekleşecek.

Altcoinler üzerinde yarattığı güçlü yükseliş dalgalarıyla sık sık öne çıkan Upbit, AXL için de benzer bir etki yarattı. Listeleme haberinin etkisiyle AXL kısa sürede %70 yükselerek 0,62 dolar seviyesinden 1,06 dolara ulaştı.

Borsa tarafından yapılan açıklamada, AXL yatırma işlemlerinin sadece Ethereum (ETH) ağı için desteklendiği belirtilirken şimdilik Bitcoin paritesi dışında bir alternatifin olmayacağı vurgulandı.

Upbit kasım sonunda Binance destekli SPACE ID’yi (ID) aynı şekilde Bitcoin paritesinde listeleyerek fiyatta benzer bir etki yaratmıştı. Hacim açısından Asya’nın en büyük borsalardan biri olan Upbit, altcoinler üzerindeki güçlü etkisiyle özellikle 2023 yılında öne çıkmayı başardı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %65 yükseliş sergileyen AXL, yazım esnasında 1,03 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!