Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Davasında İlginç Talep: Jüri Karar Versin!

Terra blockchaininin geliştiricisi Terraform Labs, Terra USD (UST) ve LUNA’nın menkul kıymet olup olmadığına jürinin karar vermesini talep etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz şubat ayında Terraform Labs ve kurucu ortağı Do Kwon’a dava açarak yasa dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçlamıştı. Binlerce yatırımcıyı zarara uğradan UST ve LUNA’nın menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğuna yönelik tartışmalar mahkeme sürecinde sık sık gündeme geldi.

Terraform Labs avukatı David Kornblau, kısa süre önce yargıç Jed Rakoff’a gönderdiği mektupta, UST, LUNA wLUNA ve MIR tokenlerının yasal statüsüne ilişkin kararı mahkeme jürisinin vermesini istedi. SEC bu konudaki kararın yargıç tarafından verilmesi konusunda ısrarcı olurken Terraform Labs cephesinin jüri talebi dikkat çekti.

SEC’de geçtiğimiz süreçte benzer bir mektup sunarak bir jürinin bir varlığın yatırım sözleşmesi olup olmadığına neredeyse hiçbir zaman karar vermediğini savunmuştu.

Hem Terraform Labs hem de SEC, davanın tam bir duruşmaya dönüştürülmeden özet karara bağlanmasını talep ediyor. Öte yandan Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon’un Karadağ’daki hapis süresi doldu ve kısa süre sonra ya ABD’ye ya da Güney Kore’ye iade edilip dava sürecine dahil olması bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!