Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Mesajlaşma Devi Kakao, Blockchain Ödeme Yöntemlerine Odaklanıyor!

23 Mart tarihinde Fora tarafından yayınlanan bir gelişmeye göre, internet devi Kakao Corp ile İrlanda tabanlı bir blockchain startup firması arasında blockchain tabanlı ödeme sistemleri oluşturmak adına bir ortaklık imzalandı. Kakao dünyanın en büyük internet firmalarından birisi olmanın yanı sıra, aynı zamanda Güney Koreli mesajlaşma uygulaması KakaoTalk‘ın da üreticisi olarak biliniyor.

Yeni ortaklık temel olarak Kakao’nun blockchain platformu teknolojisini, İrlanda tabanlı ödeme firması olan Festy ile birleştirecek ve blockchain tabanlı ödeme sistemleri geliştirilmesine odaklanacak. Kakao’nun iştiraki olan Ground X firması Mart ayının ortalarında yatırımcılardan 90 milyon dolar toplamalarının ardından yeni bir ICO yapabileceklerini duyurmuştu.

Ground X’in blog sayfasında ilk olarak 22 Mart tarihinde Festy ortaklığı duyuruldu ve yapılan duyuruda 2019 yılının Temmuz ayında Klaytn platformunun piyasaya sürülebileceği belirtildi. Festy kurucusu Graham de Barra konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu platformun blockchain teknolojisi tabanlı ve tamamiyle denetlenebilir olacağını açıkladı. Kendisi bunun yanı sıra platformun gizlilik odaklı olması için de çalışmaların sürdüğünü sözlerinin sonuna ekledi:

”İşlemler için daha şeffaf bir sistem sağlayabiliriz ve bu sistemde tüketiciler kendi etraflarında kurulmakta olan büyük veriye sağladıkları katkılardan dolayı ödüllendirilebilirler. Bu veriyi ne kadar zenginleştirirlerse, daha fazla kazanabilirler.”

Fora tarafından yapılan haberde ortaklığın Festy platformuna bir yatırım da içerdiği vurgulanıyor ancak miktarın tam olarak ne kadar olduğu belirtilmiyor. Kakao özellikle 2018 yılının başından itibaren kripto para ve blockchain odaklı hizmetlerine hız kesmeden devam etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment