Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Telekom Devinden Blockchain Hamlesi

Güney Kore menşeili telekom şirketi SK Telecom, bu yıl içinde kullanıcılarının kimlik doğrulama işlemleri için Blockchain tabanlı bir platform kullanmaya başlıyor.

SK Telecom, Güney Kore’nin en büyük aile holdinglerinden biri olan SK Group’a bağlı.

ZDNet‘in haberine göre, şirket yeni geliştirilen Blockchain tabanlı sistemle kullanıcı abonelikleri ve ödeme süreçlerinin takibini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Şirketin Blockchain Birim Müdürü Oh Se-hyeon, sistemin veri ve finansal olmayan varlıkların taşınmasında büyük kolaylık sağlayacağını, şirketin hizmetlerinde daha şeffaf ve güvenli bir ortam oluşturulmasını kolaylaştıracağını söyledi.

Yeni sistem; kullanıcılara tüm banka hesaplarını, kredi kartlarını, kart puanlarını, kripto para hesaplarını tek platformda yönetme imkanı sunacak.

SK Telecom Blockchain Birim Müdürü,Oh Se-hyeon

SK Telecom’un duyurulan bir başka projesi ise blockchain sistemlerinin geliştirilmesine destek olmak amacıyla bir kripto para borsa merkezi kurulması. Şu an için şirket kendi kripto para birimini çıkartmayı düşünmüyor. Merkez, yeni girişimlere ICOlar aracılığıyla fon toplamak için idari ve teknolojik bir merkez olarak hizmet verecek.

Rakip şirket Korea Telecom, altyapı ve güvenlik sistemlerini Blockchain tabanlı platformlarla güçlendireceğini bir ay önce duyurmuştu.

“Geleceğin İnterneti” isimli projeyle, bireysel kullanıcılar ve işletmeler veri aktarımı için Google gibi merkezi operatörleri değil de direk eşler arası iletim yöntemini kullanırlarsa ödüllendirilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment