Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Yönetici: Yasaklama Açıklaması Öncesi İçeriden Birileri Kripto Para Ticareti Yapmış Olabilir

Güney Kore mali gözetim hizmetinin başkanı Choi Heung-sik kendisine yöneltilen finansal düzenleme içerisinde çalışan çalışanların, kripto paralara karşı alınan kararlardan hemen önce kendi kripto para hisselerini bozdurarak kripto para birimlerinin fiyatlarında düşüş yarattığı ile ilgili soruya olumlu yanıt verdi.

Heung-sik’e bunu yapmış olabilecek çalışanlar gerçekten var mı diye sorulduğundan Heung-sik’in cevabı basitçe:

“Evet.”

Oldu. Yonhap haber ajansına göre bu konu şu anda incelenmekte.

Koordinasyon ofisinin yöneticisi Hong Nam-ki ise:

“An itibari ile şirketin iç ilişkileri ile dış ilişkilerinin bağlantısı, bildiğim kadarıyla bir veya iki sivil kuruluş tarafından incelenmekte. Devlet yetkililerinden ise bu konuda sağduyulu olmalarını ve henüz bir soruşturma başlatmamalarını rica ediyorum.”

28 Aralık günü yapılan bir toplantıda Heung-sik gazetecilere yaptığı bir konuşmada Bitcoin balonunun birgün patlayacağına dair bahse girebileceğini söylemişti. Bu açıklaması ülkedeki anonim işlemlerin yasaklanmasından hemen önceydi. O zamandan beri hükümet içinde de ülkenin kripto para birimleri ticaretini tamamen yasaklayacağına dair bir çok söylenti çıktı. Ve bu durum bir protestoya dönüştü. Protestocular Moon Jae-in’in posterlerini tutarak 300 trilyon won’luk (282 milyar dolar) gelişen bir piyasayı tek taraflı olarak kapatmaya çalışmasından ötürü onu hükümet zorbası ilan ettiler.

Bunun ile ilgili başlatılan imza kampanyası ise bu zamana kadar 210,000 imzaya ulaştı. Wall Street Journal’da yapılan bir yorumda:

“Lütfen Güney Kore’de yaşayarak ilk kez elde edebileceğimiz mutluluğumuzu ve hayallerimizi elimizden almayın.”

denildi.

Güney Kore’nin dünyanın en büyük dijital para piyasalarından biri olduğu için bu söylentiler kripto para birimlerinin fiyatlarında çok büyük düşüşlere sebep oldu.

Başbakan Lee Nak-yon olayı sakinleştirmek için araya girerek, böylesine büyük bir uygulama yapılmadan önce yasa tasarısının onaylanması gerektiğini belirtti yani ulusal meclisin bir araya gelerek konu hakkında tartışmaları ve bir karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Heung-sik bugün yaptığı açıklamada yorumları hakkında özür dileyerek:

“Balonların kaybolma olasılığı hakkında henüz daha etraflıca düşünülmemiş bir cümle kullanmıştım çünkü o zamanlar Bitcoin fiyatlarının sadece Kore’de değeri vardı. Balonların var olabilmesi için sanal para işlemlerinin esas değerlerinin onaylanmamış olması gerekir. Gelecekte bu durumu düzelteceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment