Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İDDİA: Deniz Bank Bitcoin Ticareti Yapan Kişilerin Banka Hesaplarını Kapatıyor

Bugün sabah saatlerinde sosyal medya üzerinde Bitcoin ticareti yapan kişilerin banka hesaplarının kapatıldığına yönelik yayılan söylentiler üzerine gözler Deniz Bank’a çevrildi.

Twitter üzerinden bir kullanıcı mobil uygulaması ile Deniz Bank hesabına girmeye çalışırken yaşadığı erişim problemleri üzerine Deniz Bank müşteri servislerine ulaştığını ve sebep olarak da Bitcoin Ticareti geçmişi bulunduğunun ileri sürüldüğünü söyledi.

Bir diğer yandan ise MarketingTürkiye’nin yaptığı habere göre Deniz Bank yetkilileri ile bu konu hakkında iletişime geçilmiş ve kendileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını, yaşanıldığı iddia edilen olayların ise asılsız olduğunu açıklamışlar.

Ekşi sözlük üzerinden de yine Deniz Bank hesaplarının kapatılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Kullanıcıların iddia ettikleri olaya karşı çıkıştıkları dayanak noktası Deniz Bank’ın kullanıcı sözleşmesinde Bitcoin’e dair bir maddenin bulunup bulunmaması ve konu ile ilgili kullanıcılarını önceden bilgilendirmemesi. Tabii ki bu noktaları değerlendirmek için bu iddiaların gerçekleşmiş olması gerekiyor.

Deniz Bank’ın hesap engeli sonrası akıllara ilk olarak Bitcoin işlemlerinin gelmesinin aslında bir sebebi var. Bir kaç ay önce Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş’in bir sonraki en büyük kriz kripto paralar ile birlikte gelecek şeklinde yaptığı açıklama şüpheleri kuvvetlendiriyor.

Ancak tüm bu yaşandığı iddia edilen olayların herhangi bir aslı olup olmadığı bilinmiyor. Deniz Bank tarafından bu olayla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil. Twitter üzerinden kullanıcıların attığı tweetler ise şu şekilde:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Gizli
    Posted 18 Ocak 2018 - 16:42 16:42

    Vergisini ödeyerek kazandığımız kendi paralarımızın kime nasıl nekadar nasıl vereceğimizin bile bankalar tarafından baskı altına alınması ve böyle
    bir dünyada yaşamak böyle bir bankanın müşterisi olmak ne kadar acı verici
    Yaşasın özgürlük yaşasın bitcoin

Leave a comment