Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Başkenti Seul Kendi Kripto Parasını Çıkaracak

Güney Kore‘nin başkenti olan Seul, sosyal yardım programlarında kullanılmak üzere “S-Coin” isimli bir kripto para geliştirmeye hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Park Won-soon, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bir röportajında yapılan planlardan biraz bahsetti. Başkanın söylediğine göre şehir tarafından Blockchain teknolojisinin ve ilgili girişimlerin ilerlemesini destekleyecek bir fon oluşturulacak.

” Seul, Dördüncü Sanayi Devrimi de dahil olmak üzere, bilgi ve iletişim alanında dünyanın önde gelen bir şehri olduğundan, bence Blockchain gibi yeni teknolojileri incelemeliyiz.”

Başkan Park Won-soon, Blockchain teknolojisini tüm hükümet yönetim süreçlerine uygulamayı deneyen Estonya‘yı örnek göstererek Seul’deki tüm toplu bürokratik yönetimlerde şehir tarafından işletilen toplu taşıma sistemi ve gençlik ödeneğinin sağlanması gibi konularda Blockchain teknolojisinin uygulanabileceğini düşünüyor.

Ayrıca Park, S-Coin’in kamu çalışanları, genç iş arayanlar ve elektrik, su, gaz tasarrufu yaparak çevreye yardım eden vatandaşlara yönelik şehir destekli refah programları için bir ödeme yöntemi olarak kullanılabileceğini belirtti.

Bunu başarmak için Park, kripto para yasalarını düzenleyen yasaların değiştirilmesinin gerekeceğini belirterek, “S-Coin’i oluşturmak için kurumsal ve hukuki destek almamız gerek.” dedi.

Park ayrıca bir Blockchain ekosistemi oluşturmak için istekli olduğunu ifade ederek şunları söyledi ;

” Blockchain şirketleriyle tanıştım ve şirketlerin çeşitli düzenlemeler nedeniyle ışığı görmediklerini düşünüyorum. Aslında teknoloji, diğer ülkeler kadar gelişmiş. Blockchain şirketlerinin oluşturulmasına izin verecek kümeler oluşturarak ve yeni teknolojiler geliştirmeye yönelik girişimlerle dünya genelinde Blockchain teknolojisini geliştirmek ve yaymak için çalışıyoruz. “

Aslında bu düşünce, Seul için Nisan ayında tamamlanması beklenen daha geniş bir Blockchain planının bir parçası. 2017 yılının Kasım ayında Seul, Blockchain merkezli belediye inovasyonu için bir bilgi strateji planı (ISP) oluşturmasına yardımcı olmak için Samsung SDS‘yi işe almıştı. Ayrıca Seul, Blockchaini insanlara tanıtmak için bir yol haritası oluşturan Kore’deki ilk şehir.

Kore hükümetinin kripto para birimleri üzerindeki baskıcı politikası ile ilgili olarak Park, “Adalet Bakanlığı’nın düzenleyici önlemleri son kez açıkladığını, muazzam bir direniş olduğunu ve hükümetin bu konu hakkında baştan sona tekrardan düşünmüş olduğunu” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment