Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Holdinglerinden SK Group, Kripto Para Çıkaracak

Güney Kore’nin en büyük üçüncü holdingi SK Group, yatırım kolu SK Square aracılığıyla kendi kripto parasını çıkaracak.

Güney Kore’nin yerel haber sitesi Hankyung’un 23 Mart tarihinde yaptığı habere göre, SK Square’in, kripto ihracını kolaylaştırmak amacıyla iş birliği yaptığı şirketler için blockchain hizmeti vermeyi planladığı düşünülüyor. Hem kripto para çıkartma hem de blockchain hizmeti projelerinin henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirten şirket, token’larını ön satış yoluyla piyasaya sürmeyi planlıyor.

İlk para arzı olarak bilinen ICO’lar Güney Kore’de yasak olsa dahi şirket Başkanı Yoon Suk-Yeol, ICO’ların yasallaştırılması için elinden geleni yapacağını söyledi. SK Group ayrıca, regülasyonların daha ılımlı olması gerektiğini belirtti.

Güney Kore’nin en büyük kablosuz teknoloji şirketi olan SK Telecom’un sahibi olan holdingin, ilk olarak SK Telecom için blockchain tabanlı bir token çıkarmayı düşündüğü belirtildi. Daha sonra ise kendi ekosistemlerini oluşturabilmek amacıyla blockchain hizmetlerini geliştirecekleri söyleniyor.

SK Group, 2021 yılının kasım ayında Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Korbit’e 70 milyon dolar yatırım yapmıştı. Bu anlaşma ile şirket, kripto para borsasının en büyük ikinci ortağı olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!