Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya, Kripto Para Birimlerini Yasal Ödeme Aracı Olarak Tanımayı Düşünmüyor: Merkez Bankası CBDC’leri Değerlendiriyor

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Mohd Shahar Abdullah, Malezya’nın kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak tanımayı düşünmediğini ve merkez bankasının dijital merkez bankası parasını (CBDC) değerlendirdiğini söyledi.

BNN Bloomberg‘in 24 Mart tarihli haberine göre Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Mohd Shahar perşembe günü parlamentodaki konuşması sırasında Malezya’nın kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak tanımaya niyeti olmadığını söyledi.

Bitcoin gibi kripto para birimleri, fiyat dalgalanmaları ve siber tehditlere maruz kalma gibi çeşitli sınırlamalar nedeniyle ödeme aracı olarak kullanılmaya uygun değildir.

Bakan yardımcısı Mohd Shahar ayrıca gelişen teknoloji ve ödeme ortamının ülkenin merkez bankası Bank Negara Malaysia‘yı CBDC’leri değerlendirmeye teşvik ettiğini dile getirdi.

Büyüyen teknoloji ve ödeme ortamı, Bank Negara Malaysia’yı dijital merkez bankası parasının (CBDC) potansiyelini aktif olarak değerlendirmeye teşvik etti.

Hafta başında Malezya İletişim ve Multimedya Bakan Yardımcısı Datuk Zahidi Zainul Abidin, parlamentoda yaptığı konuşma sırasında hükümeti gençlerin kripto alanına katılımını geliştirmek ve onlara yardımcı olmak için Bitcoin gibi kripto para birimlerinin belirli kullanım durumlarını yasallaştırmaya çağırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!