Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya İletişim Bakanlığı’ndan Hükümete Bitcoin (BTC) Gibi Kripto Para Birimlerini “Yasallaştırma” Çağrısı

Malezya İletişim ve Multimedya Bakanlığı (KKMM), hükümete Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin ülkede yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesini önerdi.

Yerel haber ajansı Harian Metro‘nun 21 Mart tarihli haberine göre Malezya İletişim ve Multimedya Bakan Yardımcısı Datuk Zahidi Zainul Abidin, pazartesi günü parlamentodaki  konuşmasında hükümeti Bitcoin gibi kripto para birimlerinin ve non-fungible token’ların (NFT) belirli kullanım durumlarını yasallaştırmaya çağırdı.

Genç nesiller arasında giderek daha popüler hale gelen kripto para endüstrisindeki bu tür eylemlerin gençleri önemli ölçüde destekleyeceğine dikkat çeken Zahidi ayrıca KKMM’nin gençlerin sektöre katılımını artırmanın yollarını araştırdığını söyledi.

Hükümetin buna izin verebileceğini umuyoruz. Gençlerin kriptoya katılımını geliştirebilmemiz ve onlara yardımcı olabilmemiz için bunu nasıl yasallaştırabileceğimizi görmeye çalışıyoruz.

Bakan yardımcısı bunların yanı sıra kripto para birimlerinin ülkenin merkez bankası ve Menkul Kıymetler Komisyonu‘nun yetki alanına girdiğini vurguladı.

Bazı kaynaklar ise Zahidi’nin, Malezya’daki belirli kripto para işlemlerini yasallaştırmayı değil, kripto para birimlerini ülkede yasal ihale olarak kabul etmeyi önerdiğini öne sürüyor.

Singapur merkezli bir kripto para yatırım fonu olan Three Arrow Capital‘ın kurucu ortağı Zhu Su, twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Malezya İletişim Bakanlığı’nın kripto para birimlerinin aktif kullanıcısı olan genç nesle, özellikle NFT ticaret platformlarında yardımcı olmak amacıyla kripto para birimlerinin yasal ihale olarak benimsenmesini teklif ettiğini” söyledi.

Maliye Bakanı Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz,  mart ayının başlarında dijital varlıkların paranın evrensel özelliklerini karşılamadığından Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerindeki ödemelerin ülkede yasa dışı olduğunu bir kez daha dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!