Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ledger CEO’su, Kripto Para Piyasasının Yükseleceğini Düşünüyor

Soğuk cüzdan sağlayıcı şirketi Ledger CEO’su ve Başkanı Pascal Gauthier, Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğin ve yükselen enflasyonun kripto para piyasasını yükselteceğini düşünüyor.

Ledger CEO’su Gauthier CNBC’ye verdiği röportajda, 2022 yılının ilk çeyreğinde kripto para piyasasının durgun olduğunu söyledi ve Ledger cüzdanlarının satışının 2021 yılının sonuna oranla azalmadığını belirtti. 2021 yılının 4. çeyreğinde kripto para piyasası 3 trilyon doların üzerine çıkarak en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

CEO, şu anda kripto para piyasasına giren insan sayısının oldukça fazla olduğunu düşündüğü bu nedenle cüzdanlara olan talebinde arttığını açıkladı.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan sıkıntılar yüzünden yaptırımlardan kaçınmak isteyen insanların cüzdanlara yöneldiğini söyleyen Gauthier, hem Rusya hem de Ukrayna’dan gelen talebin yüksek olduğunu belirtti.

Gauthier yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna’nın itibari parası grivnanın oldukça değer kaybetmesinin ardından kripto paralara eğilimin git gide daha da artacağını düşünüyor.

Küresel enflasyonun çok yüksek seviyelerde olduğunu belirten CEO:

Kripto para birimlerine olan talep artmaya devam edecek. ABD’de enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve ABD merkez bankası bu durumu yatıştırmak adına henüz bir adım atmış gibi görünmüyor. İtibari paralar değer kaybetmeye devam ederse kripto paraların bir yatırım aracı olarak benimsenmesi artacak.

dedi.

Kripto para piyasasında yaşanan toparlanmayla birlikte Bitcoin 43 bin doların Ethereum ise 3 bin doların üzerinde seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!