Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hack Örgütü Anonymous’un Kurucusu da Monero (XMR) Kullanıyor

Anonymous’un kurucusu Aubrey Cottle, Reddit’te Monero (XMR) kullandığını açıkladı. Cottle, kripto para piyasalarında görülen volatilite gibi nedenlerle piyasayla fazla uğraşmadığını ve Monero’yu tercih ettiğini söyledi.

Aubrey Cottle, kullanıcı adıyla Kirtaner, Reddit’te “Anonymous’un kurucusuyum. Bana istediklerinizi sorabilirsiniz” diye bir başlık açtı ve kullanıcıların sorularını yanıtladı. Sorular arasında en dikkat çekenlerden birisi ise “crowbit” adlı kullanıcının sorduğu “Herhangi bir gizlilik odaklı kripto para kullanıyor musunuz?” sorusu oldu. Kirtaner, “Monero” yanıtını verdi.

Anonymous’un kurucusu neden Monero’yu tercih ediyor?

Kirtaner’in “Monero” cevabının ardından bir başka kullanıcı Kirtaner’e neden Monero’yu tercih ettiğine dair bir soru yöneltti. “watabagal” isimli kullanıcının sorduğu “Diğer teknolojilerin yanında neden Monero’yu tercih ettiniz?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Kripto paraların değişken doğası nedeniyle kripto paralarla fazla uğraşmıyorum ve bilinen ve sağlam çözümlere bağlı kalıyorum.”

Kirtaner’in yorumunun altında bazı kullanıcılar neden Monero’nun tercih edildiği üzerine konuşma yaptılar. Bazı kullanıcılar, Monero’nun gizlilik konusunda zirvede olduğunu ve şu ana kadar hack girişimlerine defalarca direnmeyi başaran tek kripto para olduğunu söyledi.

Monero’nun (XMR) özellikleri neler?

2014 yılında piyasaya sürülen Monero (XMR); blockchain tabanlı, gizlilik odaklı ve merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. Privacy token olarak bilinen Monero,  gizlilik söz konusu olduğunda akla gelen kripto paralar arasında bulunuyor. Monero’da kullanıcılar cüzdan adreslerini, gönderen ve alıcı kimliğini, işlem detaylarını gizleyerek anonim işlemler yapabilir.

Monero (XMR), CoinMarketCap’e göre 119,43 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 2.108.232.594 USD (157.783 BTC) olan XMR’in piyasa sıralamasında 14. sırada olduğu görülüyor.

monero-xmr

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!