Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Huobi’de Ortalık Karıştı: Yüklü BTC Transferinin Sebebi Ne?

Dünyanın en büyük kripto para ve Bitcoin borsalarından birisi olan Huobi, sosyal medyada bir anda gündeme oturdu. Hem Çin menşeli kaynakların aktardığı bilgiler hem de Whale Alert’ın tespit ettiği bir BTC transferi, Huobi’ye yönelik endişeyi artırdı. Peki Huobi’nin yaşadığı olay tam olarak ne?

Huobi Soruşturma Mı Geçiriyor? 

Aslında olay ilk olarak daha önce OKEx ile ilgili tutuklanma haberini servis eden Caijing tarafından aktarıldı. Caijing, 2 Kasım tarihinde Huobi yetkililerinden bazılarının polis tarafından tutuklandığını iddia etti. Takipçilerin hatırlayacağı üzere 16 Eylül tarihinde benzer bir olay OKEx’in başına gelmiş ve kurucunun tutuklandığı iddia edilmişti.

Whale Alert tarafından aktarılan verilere göre hem Huobi’den hem de Huobi’ye olacak şekilde milyonlarca dolarlık USDT ve BTC işlemleri yapıldı.  Buna ek olarak Edward Morra’nın aktardığı verilere bakıldığında Huobi Global bünyesinde Huobi’de olağanüstü bir Bitcoin hareketliliği olduğu da görülüyor.

Bu iddiaların devamında Huobi’nin üst düzey bir yöneticisinin tutuklandığı ve OKEx ile benzer duruma düştüğü haberleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak sektörün tanınan isimlerinden Larry Cermak, bunun doğru olmadığına dair güçlü “söylentiler” duyduğunu vurgulayarak olayın gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Huobi İddialara Yanıt Verdi 

Huobi ise hemen bu konuda resmi bir açıklama yayınlayarak borsanın soruşturma altında olduğu iddialarını net bir şekilde yalanladı. Huobi’nin bütün işlemlerinin normal olduğunu belirten yetkililer, bu açıklamayı Çinli yatırımcılara yönelik yaptı.

Bitcoin fiyatı bu yazının kaleme alındığı an itibariyle 13.500 dolardan işlem görmekte ve iddianın doğru çıkması sert bir satış dalgası yaratabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!