Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Kripto Paranın Savaşında Önemli Değişim: Ethereum Kazandı mı?

DeFi uygulamalarının rekor kırdığı tarihlerde Ethereum ağındaki işlem ücretleri rekor bir seviyeye ulaşmıştı. Bu da Ethereum ve sözde “Ethereum katilleri” arasındaki savaşın iyice çetin bir hal almasına neden oldu. .Bu savaşta EOS, Cosmos, Cardano ve Tron gibi ağlar arasında Ethereum’un payını kapan ilk proje ise Tron olmuştu. ETH ağındaki tıkanıklık sonrasında Tether yüklü miktarda USDT’yi Tron ağına sevk etti. Ancak şimdi savaşın kazananı yine ETH  olmuş gibi gözüküyor.

Tron Ağından Ethereum Ağına Yüklü USDT Transferi

Önde gelen stablecoin firması Tether, 100 milyon dolar değerinde USDT’yi Tron ağından Ethereum ağına taşıdı. Tether ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino bu gelişmeyi bir tweet ile duyurdu. Aslında olay Whale Alert’ın Bitfinex borsasından Tether hazinesine 100 milyon adet USDT gönderildiğini açıklaması ile başladı. Ardoino da panik oluşmasını engellemek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldı.

Aslında bu açıklamanın bugünkü Tron ağına yönelik saldırı ile de ilgisi olabilir. Justin Sun saldırıda fonların güvende olduğunu belirtse de bu durum Tether yönetimini önlem almaya itmiş gibi gözüküyor.

Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? Ağustos ayı ve bunun öncesindeki iki ay boyunca tıkanma noktasına gelen Ethereum ağı, yatırımcıları zor bir duruma düşürmüştü. ETH ağındaki ortalama işlem ücretinin rekor kırması, insanların alternatif ağ aramasına yol açtı. Bu da Tether’in Tron gibi alternatif ağlara yönelmesini sağladı.

Ancak Eylül ayı itibariyle yaşanan sert fiyat düşüşü, işlem ücretlerini de etkiledi. Eylül ayında da 1 milyar dolardan fazla USDT direkt olarak Tron ağından Ethereum ağına aktarılmıştı. Bu da Ethereum’un yeniden güvenilir ağ haline geldiğini göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!