Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir DeFi Felaketi Daha: Bu Token İlk Gününde Dibi Gördü

DeFi uygulamaları ve bunların kendi kripto paraları 2020 yılında en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Compound, Aave, Uniswap ve bunun gibi önde gelen birçok DeFi projesinin kripto parası yükseliş rekorları kırdı. Bununla beraber sayısız projenin yine sayısız yatırımcıyı dolandırdığı ve büyük zararlara uğrattığı da biliniyor. Ancak yatırımcıların iştahı bütün bunlara rağmen hala tam olarak dinmedi ve Axion da bunun en güncel örneği.

Axion Network’ün kripto para birimi AXN tokenın değeri ilk gününde %99 değer kaybederek başarılması güç bir şeye imza attı. Bu düşüşün sebebi ise Axion Network’ün akıllı kontratlarda bulunan bir güvenlik zafiyeti olarak ifade edilmekte. Basın saati itibariyle bu açık aracılığıyla 79 milyar AXN’nin beklenmeyen bir şekilde üretildiği ve satıldığı görülüyor.

AXN, İlk Gününde Sıfırlandı 

2 Kasım tarihinde piyasaya sürülen AXN tokenının ömrü de bu açık nedeniyle tahmin edilenden çok ama çok daha kısa oldu. Axion ekibi konu hakkında yaptıkları açıklamada bunun güvenlik açığından kaynaklandığını doğruladı. Axion Network COO’su Telegram üzerinden yaptığı açıklamada yaklaşık 500.000 doların çalındığını belirtti.

Twitter hesabından yapılan açıklamada ise bundan mağdur olanlara haklarının verileceği belirtildi. AXN/HEX2T yatırımcılarının hakkının verileceğini belirten ekip, yeni bir likidite ödül platformu kurulacağını ifade etti. Yani bu güvenlik açığı olmadan önce ağa likidite sağlayanlar bunun karşılığını yeni bir girişimde alabilecekler.

Şu an için ise yatırımcılara hiçbir şekilde AXN satın almamaları gerektiği vurgulanmakta.  Bu yazının kaleme alındığı an itibariyle AXN’nin değeri 0 doları bulmuş durumda. 24 saat içerisindeki düşüş ise tahmin edileceği gibi %100 olarak gözüküyor.

axion defi

Daha önce bunun gibi bir güvenlik açığı nedeniyle Eminence isimli proje de dibi görmüş ve 15 milyon dolarlık zarar ortaya çıkmıştı. DeFi sektörünün düşüşü ise bunun gibi haberlerle daha da hız kazanacak gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!