Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Jeffrey Gundlach, Bitcoin’e Yeşil Işık Yaktı

Daha önce Bitcoin aleyhinde yaptığı yorumlarla ön plana çıkıp adından söz ettiren milyarder Jeffrey Gundlach, son açıklamasında değişik bir tutum segiledi. DoubleLine Capital LP CEO’su Gundlach, Bitcoin’in enflasyona karşı önemli bir araç olduğunu itiraf etti.

Rosenberg Research web konferansında konuşan Gundlach, hem Bitcoin hem de altının yatırımcıları enflasyon canavarına karşı koruyabilecek varlıklar olduğunu düşünüyor. Aslında sadece ünlü milyarder değil birçok uzman isim Bitcoin ve altının bu konuda benzer özelliklere sahip olduğunu belirtmişti. Wall Street’in efsanevi isimlerinden Paul Tudor Jones da 2020 yılında bunun için BTC alımı yaptığını belirterek bir furyanın fitilini ateşledi.

Daha önceki tarihlerde BTC’yi eleştiren Gundlach, artık altın yatırımının yanı sıra Bitcoin yatırımı yaparak da enflasyona karşı korunma sağlanabileceğini düşünüyor. Yine de dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimini “hala sevmediğini” belirten Amerikalı yatırımcı, yakında bu fikrini de değiştirebilir.

15.000 Dolarlık Bitcoin Fiyat Tahmini Başarılı

Gundlach aslında ilginç bir tutuma da sahip. Ünlü milyarder BTC’yi sevmediğini belirtse de bunun 2020 yılının sonuna kadar 15.000 dolara yükselebileceğini ta sene başından ifade etmişti. Gundlach bu tahmininde haklı çıktı ve BTC 31 Ekim tarihinde 14.100 dolara kadar yükseldi. Gundlach sektörle böyle yakından ilgili olmasına rağmen BTC’yi sevmediğini belirterek aslında yatırım da yapmayacağını ima etmekte. Ancak bu sektör daha önce bunun gibi birçok değişim gördü.

Daha önce Bitcoin’e karşı düşmanca açıklamalar yapan Michael Saylor da bu olası değişimin en büyük kanıtlarından birisi. Saylor, Bitcoin’in bir balon olduğunu belirttikten birkaç sene sonra hem kişisel olarak hem de şirketi aracılığıyla yüklü BTC yatırımı yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!