Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hackerlar Bitcoin Madenciliği için Amazon’un Bulut Servisine Sızdı

Güvenlik istihbaratı birimi Redlock‘un bildirdiğine göre hackerlar Bitcoin madenciliği için 2 şirketin Amazon Cloud Servisine sızmayı başardı.

Business Insider‘da yayımlanan makaleye göre hackerlar iki şirketin AWS bulut servisi altyapısını ele geçirdi. Güvenlik firması RedLock, bu durumdan etkilenen şirketlerin Aviva ve Gemalto olduğunu ve hackerların ilginç bir şekilde kritik verileri hedef almadığını iletti.Rapor, hackerların sadece Bitcoin madenciliği yapmak için Amazon Cloud sunucularını kullandığını gösterdi:

“Redlock ekibi kapsamlı analizler sonucunda hacklerların Bitcoin madenciliği komutlarını Kubernetes kapsayıcılarından verdiğini keşfetti.”

Hacklerlar genelde bu tür dijital girişim şirketlerinin altyapılarına sızıp sosyal güvenlik numaraları, kredi kartı numaraları, email ve şifreler gibi hassas verileri çalmaya çalışırlar.

Kripto Para Madenciliği Dalgası

Kripto para madenciliği son yıllarda oldukça iddialı bir endüstri haline geldi. Kripto paraların piyasa değeri 2017’de tabiri caizse “patlama” yapıp 176 milyar dolara ulaşınca birçok şirket madencilik yapmaya başladı. Madencilerden en çok ilgi gören Bitcoin ve Ethereum sırasıyla en yüksek 5031$ ve 400$ ‘a ulaşarak rekor kırdı.

Bitcoin madenciliğinin zorluğu son yılda neredeyse 10 milyon Th/s (saniyede bin hash) arttı ve Ethereum günlük 100.000 GH/s (saniyede bir milyar hash) hashrate’e ulaştı. Bilhassa Ethereum’un hash oranının düşmesi bekleniyor çünkü Ethereum yazılım geliştiricileri Ethereum protokolünü Proof-of-Stake’e taşımak istiyor. Bu da Ethereum’un artık madenciliğinin yapılmayacağı anlamına geliyor. Uzmanlara göre bu durum, madencileri kazançlı bir başka kripto paraya yönlendirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment