Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 4600 $’a Gelirken İktidarını Sürdürüyor

Bitcoin bugün 4600 $ bendini aştı ve SegWit artık Bitcoin’deki işlemlerin %10’luk payına sahip. Kripto para piyasası için haftaya güzel bir başlangıç olmuş oldu.

Kripto para piyasasının toplam değeri 150 milyar $ sınırını bir kez daha aşarken, Bitcoin de 4400 $’ın üstüne çıkamadığı ve durgun geçirdiği geçen haftayı geride bıraktı.

Coinmarketcap‘taki verilere göre, haberin yazım saatinde Bitcoin’in fiyatı 4580 $ civarında dolanıyor.

Son günlerde SegWit destekçileri özellikle mutlu çünkü SegWit Bitcoin ağında git gide güç kazanmaya devam ediyor. Bitcoin ağında SegWit güncellemesini kullanarak yapılan işlemlerin oranı, geçtiğimiz hafta %7 iken bu hafta %10 sınırını zorlar durumda.

Bitcoin hafta iyi başladı hoş başladı. Ama diğer kripto paralarda işler biraz daha karmaşık. Bitcoin toplam kripto para piyasasında %50’lik bir değere sahipken; NEO son 24 saatte %13’lük bir düşüş yaşadı.

0.70 $ civarlarını gören Civic ise %12’lik bir düşüş yaşadı ve pazar gününden beri 0.28 $ civarında dolanıyor. En son ağustosta 0.20 $ düzeyinde kalan Civic, o zamandan bu yana genelde 0.30-50 $ aralığında gidip geliyordu.

Bitcoin’e 2 tane daha fork gelecekken insanlar ilgisini çoğunlukla Bitcoin’e odaklamış durumda. Alternatif kripto paraların şu sıralar biraz sarsıntılı dönemler geçirmesinin sebebi olarak bu gösterilse de “yakın zamanda para tekrar diğerlerine (kripto paralara) da akmaya başlayacak” görüşünde olanlar da var.

Bitcoin’de yaklaşmakta olan forkların insanların ilgisini çekme nedeni ise Bitcoin Cash ile açıklanabilir. Hatırlayacaksınız ki Bitcoin Cash ağustos ayında orijinal Bitcoin ağından ayrıldığında, hesabında Bitcoin bulunan yatırımcılara, hesaplarındaki Bitcoin’e bire bir oranda Bitcoin Cash (an itibariyle 334 $) verilmişti. Orijinal Bitcoin ağından ayrılıp ayrı kripto para haline gelmesi beklenen Bitcoin Gold fork’unda da insanların elde etmek istedikleri şey bu. Şimdiden hesaplarına Bitcoin alıp, fork gerçekleştiği zaman aynı oranda Bitcoin Gold elde ederek kar etmek. Bu yüzden de bazı yorumcular “yakın zamanda diğer kripto paraların da canlanacağını” düşünüyor. Fork gelip geçtiği zaman insanlar tekrar alternatif kripto paralara yönelecektir.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment