Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hackerlar Kripto Para Çalmak İçin Microsoft E-mail Hesabı Kullandı!

29 Nisan tarihinde Vice’s Motherboard tarafından yayınlanan bir habere göre, Outlook, Hotmail ve hatta MSN gibi Microsoft tabanlı mail veya mesajlaşma uygulamasının kullanıcıları yakın zamanda bir kripto para hacklenmesinden ciddi şekilde etkilendi.

Kurbanlardan birisi konu hakkında yaptığı açıklamada hackerların kendi mail hesabına giriş yapıp onun şifresini yeniden oluşturmalarından sonra, 31 Mart tarihinde Kraken kripto para borsası hesabına giriş yapmayı başardığını ve bu yolla 1 Bitcoin’ini çaldıklarını belirtti. Ünlü sosyal medya platformu Reddit üzerindeki birkaç kullanıcı da aynı olaydan zarar gördüklerini ifade ettiler.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre ise ilk güvenlik açığı 1 Ocak ile 28 Mart tarihleri arasını kapsamakta ki bu oldukça büyük bir zaman dilimi. Hackerlar ilk olarak Microsoft destek yetkilisi hesabı ile kripto para borsası müşterilerine ulaşıp, daha sonra diğer işlemlere geçiş yapmışlar.

15 Nisan gibi ortaya çıkan bir haberde, hackerların Microsoft hesaplarına erişim sağlayarak kişilerin e-postalarını okuyabildikleri gün yüzüne çıkmıştı. Kripto para piyasası zaman geçtikçe olgunlaşmayı sürdürse de, bu tarz durumlar gelişmeyi her zaman bir adım geriye atmayı başarıyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir olayda ”blockchain hırsızı” olarak ifade edilen bir kişi, sadece güçsüz ve zor olmayan özel anahtarları tahmin ederek milyonlarca dolar çalmayı başarmıştı. Bunun yanı sıra Coinbene’nin Mart ayında yaşadığı ancak teknik aksaklık dediği olayın da hacklenme olduğu artık resmen ortaya çıktı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment