Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen DeFi Platformunun Coin’i Güney Koreli Borsalarda Uçuşta: İşte Nedeni!

Curve Finance’in likidite havuzlarında yaşanan milyonlarca dolarlık hack vakasının ardından CRV fiyatı, Güney Kore merkezli kripto para borsaları Upbit ve Bithumb’da beklenmedik bir yükseliş yaşadı.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve’ün 30 Temmuz günü 50 milyon dolar değerinde bir hack saldırısına maruz kalmasının ardından projenin yerel token’ı CRV, Güney Kore merkezli kripto para borsalar Upbit ve Bithumb’da büyük bir yükseliş yaşadı. Yaşanan hack saldırısının ardından borsaların CRV yatırma ve çekme işlemlerini durdurmasının bu yükselişte büyük bir etkisi olduğu düşünülüyor.

İki borsada yaşanan yükselişlerin en önemlisi Bithumb’da gerçekleşti. Borsa üzerinde %640 prim yapan CRV, 4,73 dolara kadar yükseldi. Upbit üzerindeki CRV fiyatı ise normal piyasa fiyatına kıyasla %27 yükselerek 0,82 dolar seviyesini gördü.

Bithumb ve Upbit, CRV spot işlem hacminde üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor ve ikisinin son 24 saatteki kümülatif işlem hacmi yaklaşık 60 milyon dolar civarında seyrediyor.

Hack haberinin ardından yaşanan düşüş Curve’nin kurucu ve CEO’su Michael Egorov’u da etkiledi. Egorov’un Aaave (AAVE) üzerindeki 189 milyon dolarlık pozisyonu likidite riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %12,4 değer kaybeden CRV, yazım esnasında 0,639 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!