Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Kripto Para Borsası Cryptopia, Yeniden İşlemlere Devam Edebilme İznini Aldı

Yaşadığı hack olayı ve güvenlik açıkları ile son dönemde kripto para piyasalarında sıklıkla gündeme gelen bir borsa olan Cryptopia olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Yeni Zelanda merkezli borsa ile ilgili bir açıklama yapan yerel polis yetkilileri, Cryptopia’nın bu andan itibaren yeniden işlemlere devam edebilmesi konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını açıkladı ancak an itibari ile borsa ‘offline’ durumda.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve davayı soruşturan isim olan Greg Murton, Cryptopia ile ilgili ekiplerin yaptığı çalışmanın hemen hemen sona erdiğini ifade ederken; Cryptopia yönetim kurulu ekibinin, artık borsa ile ilgili tüm süreçlere erişimine izin verildiğini ifade etti.

Murton, şu aşamada Cryptopia borsasının işlemlerine devam etmesini engellemek istemediklerini ifade ederken, konuyla ilgili kendisine sorulan ‘kayıp ne kadardı’ sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Cryptopia borsası ile ilgili yakılan bu yeşil ışığa karşın; borsanın web sitesine erişim henüz sağlanabilmiş değil ve site girişinde hack sonrası yazan ‘bakım süreci’ ibaresi de yer almaya devam ediyor.

Cryptopia yetkilileri borsanın ne zaman operasyonlarına devam edeceği konusunda herhangi bir açıklama yapmazken; borsanın sosyal medya hesaplarındaki sessizlik de dikkati çeken bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor.

Borsanın resmi Twitter hesabından 28 Ocak tarihinden beri bir paylaşım yapılmazken, Yeni Zelanda basınına yansıyan haberlere göre ise, hack sonrası yaşanan kayıp yaklaşık 23 milyon dolar olarak ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment