Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen Twitter Profili İle 6 Kripto Paranın Taklidi Yapıldı

Twitter ve mavi tik tartışmaları başka bir yazının geniş bir konusu olabilir ancak bunun yarattığı kaos, bu kez de kripto paraları vurdu. ‘Mavi tik’ almış bir Twitter hesabını hackleyen hackerlar, Twitter hesabının ismini dakikalar içinde Verge’den Bitfinex’e kadar birçok farklı kripto para katılımcısının ismine çevirip, kısa süreli bir kaos yaşattıktan sonra ortadan kayboldu.

Yönetmen ve yapımcı Seif Elsbei’ye ait olan mavi tikli ve 83 bin takipçiye sahip hesap; bir anda Verge geliştiricilerinin resmi hesabı gibi tweetler atmaya başladı. Verge’ün resmi hesabının mavi tik içermemesini fırsat bilen hackerlar, tam da şirketin Porn Hub ile anlaşma yaptığı sırada Twitter’da garip bir kaosa sebep oldular.

@seifsbei hesabı örneğinde olduğu gibi, Twitter yönetiminin mavi tikli hesaplara istediği gibi kullanıcı adlarını değiştirme özelliği vermesinden faydalanan hackerlar, ardından bu hesabın ismini @vergecurrency olarak değiştirdiler.

Daha sonra bununla da yetinmeyen hackerlar, bu kez aynı hesabı ünlü kripto para borsası Bitfinex resmi hesabına çevirmeye çalışıp kullanıcı adını Bitfinex yaptılar.

Yapılan küçük bir araştırmaya göre hackerların arada geçen sürede bir başka kripto para borsası olan Bittrex ve Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin taklidi oldukları da ortaya çıktı.

Bu hack olayına kadar, ünlü yönetmenin Twitter hesabından çoğunlukla Arapça twitler atılıyordu. Konuyla ilgili Facebook sayfasından acilen bir açıklama yapan Seif Esbei, Twitter hesabının hacklendiği ve kontrolü geri almak için çalışmalara başladığını hayranları ile paylaştı.

Hesap, daha sonra profil resmini ve kullanıcı ismini silerek, son olarak şu hale dönüştü:

Hackerların neden böyle bir şey yaptıkları veya böylesi bir kaos yaratmaya çalışarak neyi amaçladıkları ise gizemini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment