Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su New York Başsavcılığının Soruşturması Hakkında Konuştu

San Fransisco merkezli kripto para borsası Kraken’in CEO’luğunu yapan Jesse Powell, New York başsavcılığının kendileri dahil 13 kripto para borsası hakkında başlattığı soruşturmanın ardından konuştu.

New York başsavcısı Eric Scheinderman tarafından aralarında Kraken, Coinbase, Gemini ve Binance gibi borsaların da bulunduğu 13 kripto para borsasına gönderilen mektupta, borsalar ile ilgili bilgi talep etmişti. Birçok kripto para borsası bu haberlere olumlu dönüşler yapıp gerekli belgeleri teslim etme konusunda duyarlı davransa da, Kraken’in bu konu hakkındaki fikirleri, en azından diğer borsalar kadar parlak değil.

Kraken CEO’su Jesse Powell, bahsi geçen belgelere tepki göstererek, şirket olarak 3 yıl önce New York cehenneminden kurtuldukları için hayli şanslı olduklarını belirterek, bahsi geçen belgeye yanıt vermeyeceklerini açıkladı.

Powell, şöyle konuştu:

”Kraken olarak New York’tan 2015 yılında ayrılma kararı almamızın bir kez daha ne kadar akıllıca bir hareket olduğunu görüyoruz. Şirket olarak 2015’te New York’taki cehennemden çıktığımız için zekice bir karar verdik ve bunun etkilerini de şimdi görüyoruz.”

Kraken, 2015 yılında New York’un kripto para düzenlemeleri konusunda yayınladığı ve BitLicense adını verdiği taslağın duyrulmasının ardından, merkezini başka bir yere taşıyacağını açıklamış ve merkezini San Fransisco’ya taşımıştı. O dönem, New York savcılığı tarafından çıkarılan yasaların tam bir fiyasko olduğunu belirten Kraken CEO’su Powell, şimdi de baş savcılığı bir kez daha eleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin kurumları ve komisyonlarıyla pek bir problem yaşamadıklarını belirten Powell, buna karşın Kraken olarak New York baş savcılığının neyi amaçladığını anlayamadıklarını belirtti. Powell, şu ifadeleri kullandı:

”Gerçekten anlamıyorum. Neden sadece kendi bölgenizde yer alan borsalardan böyle bir dosya istemiyorsunuz?”

Konuyla ilgili açıklamalara cevaben konuşan ve ismi açıklanmayan bir New York baş savcılığı kaynağı da, şöyle konuştu:

”Bu tarz işler genelde yatırımcıların paralarının güvende olup olmadığının bilinmesi ve müşteriye güven duygusunun sağlanması için yapılıyor. Bu gayet basit birkaç bilgi bütünü ve bu tarz nam salmış şirketler için gayet basit bir prosedür.”

New York savcılığının çıkardığı düzenleme yasaları, Kraken ile birlikte bazı birkaç firmanın daha merkezlerini taşımasına neden olsa da, herkes bu kuraldan hoşnutsuz değil. Özellikle bölgenin önemli otoriteleri, Bit License’ın çizdiği sınırları öve öve bitiremezken konuyla ilgili konuşan New York Finansal Hizmetler Departmanı üyesi Mario Vulo, şu ifadeleri kullandı:

” Kripto paralar ile ilgili yaptığımız bu tarz düzenlemeler, bize gerçekten olumlu katkılar sağladı. Bu sayede lisans almış firmaların daha fazla müşteri çekmesinin önü açıldı ve bu durum yatırımcısından borsacısına, müşterisinden kurumuna herkesin işini kolaylaştırdı.”

Ancak bu tarz olumlu açıklamalara rağmen, bazı kişiler de bu kuralların bir kez daha gözden geçirilip güncellenmesini istiyor. Özellikle kural koyucular üzerinde son günlerde iyiden iyiye artan baskı; bu borsalara gönderilen yazı sebebiyle iyice artacak gibi görünüyor. Örneğin Şubat ayında yapılan bir toplantıda sektörün önde gelen isimleri, New York senatosu yetkililerine endişelerini bildirdi ve bu endişeler ışığında, kuralların yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment