Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Merkezli Stabil Kripto Para Projesi 133 Milyon Dolar Topladı

Amerika merkezli, istikrarlı bir kripto para birimi veya stabil kripto para (stablecoin) vaadinde bulunan Blockchain projesi Basis (eski adıyla Basecoin) geçtiğimiz gün 18 Nisan günü yayımlamış olduğu yazılı açıklamasında önemli yatırımcılardan almış olduğu yatırımlar ile 133 milyon $‘lık bir fon topladığını belirtti.

Basis‘in yapmış olduğu açıklamada özel olarak gerçekleştirilen ve Bain Capital Ventures ve Andreessen Horowitz gibi önemli risk sermayesi yatırımcılarının da bulunduğu satışta 133 milyon $ topladığını açıkladı.

Basis, 2017 yılında bir kripto para birimi girişimi olarak kurulduğunda amacı stablecoin çıkarmaktı. Bunu ise işlemleri Blockchain tabanlı “Algoritmik Merkez Bankası” aracılığıyla otomatik bir şekilde gerçekleştirerek hayata geçirmeyi amaçlıyordu.

Basis’in kurucularından Nader Al-Naji‘ni yapmış olduğu bir röportajda eskiden Bitcoin ile olan ilişkisini anlatarak 2012 yılında üniversitedeyken nasıl Bitcoin madenciliğine başladığından bahsetmişti. Şimdi ise Basis geliştiricilerinin Bitcoin’in sahip olduğu kıtlık ve istikrarsızlık sorunlarının olmadığı bir koin geliştirmek için çalıştığını belirtti. İnternet sitelerinde şirket “kripto para birimleri günlük hayatta kullanmak için oldukça istikrarsız” olduğunu iddia etmekte.

Projeye yatırım yapan diğer isimler ise; GV, Stanley Druckenmiller, Kevin Warsh, Lightspeed, Foundation Capital, Wing VC, NFX Ventures, Valor Capital, Zhenfund, INBlockchain, Ceyuan ve Sky9 Capital olmakta.

Proje geliştiricileri kripto para birimlerinin ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda yorum yapmaktan kaçınmaktalar.

Basis, istikrarlı kripto para birimi çıkarmaya odaklanan ilk şirket olmamakta. CoinoUSD, NuBits ve Tether daha önce benzer girişimlerde bulunmuştu. Geliştirmekte oldukları dijital para birimi ise ABD dolarına sabitlenmiş bir kura sahipti.

Mart ayında Koinbülteni’nde yapmış olduğumuz bir haberde, bir grup iktisatçının Saga diye adlandırılan gerçek para kuruna bağlı olan bir stablecoin çıkarmak için 30 milyon $ topladığını belirtmiştik. Aynı zamanda stablecoinlerin en öne çıkanlarından olan Tether sahip olduğu muhtemel rakiplerinden de şu yazımızda bahsetmiştik.

Andreessen Horowitz, önemli risk sermayesi yatırımcılarından biri olmakta. Geçtiğimiz günlerde Blockchain menkul kıymet platformu olan ve geçtiğimiz günlerde 28 milyon $ toplamış olan Harbor’a da yatırım yapmış bulunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment