Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haftalık Bakış: Dikkat Edilmesi Gereken Bitcoin Haberleri (19-25 Ekim)

19-25 Ekim – Bitcoin cephesinde haftalık olarak takip edilmesi gereken haberleri sizin için derledik. Seçim öncesi belirsizlik Bitcoin’i nasıl etkiliyor? ABD’de açıklanması beklenen veriler lider koin için nasıl yankılar doğurabilir?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta boyunca, traderların kısa vadeli karlarını kitlemesi ile 11 bin 300 dolarlık barajın üzerinde kalmayı başardı. Bitcoin’in yukarı yönlü ivmesini bundan sonra da destekleyecek olan en önemli faktörler; Fed’in faizleri sıfıra yakın tutma planı ve enflasyonu %2’nin üzerinde çıkarma hedefleri olarak gösteriliyor.

Haftalik-Bitcoin-Haberleri-19-25-Ekim
Haftalık BTC/USD grafiği. Kaynak

ABD’de geçtiğimiz hafta perakende satışlarda bir artış gözlemlendi. Bu artış, geciken teşvik paketinin ve yükselen koronavirüs endişelerinin yeniden canlanmasını biraz da olsa hafifletti ve Bitcoin’in istenilen gelişmeyi göstermesi için biraz alan yarattı. Peki, bu hafta Bitcoin için kilit konumdaki gelişmeler neler?

  • Jerome Powell’ın Yapacağı Konuşma

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu gün bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor. Başkanın yapacağı konuşmanın geciken ve sürüncemeye giren teşvik paketi ile ilgili olacağı öngörülüyor. Teşvik paketi geciktikçe ve yatırımcı üzerindeki gerilim arttıkça, Bitcoin’in bir sıçrama gerçekleştirme ihtimali de tehlikeye giriyor. Bu sebeple Başkan Powell’ın yapacağı konuşma Bitcoin’in kısa vadeli kaderini etkileyebilir.

  • Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Verileri

Yarın, ABD konut istatistiklerinin ve perşembe günü de işsizlik başvuruları ile ilgili daha fazla detayın açıklanması bekleniyor. Açıklanan detaylarda işsizlikte olası bir artış, özellikle ABD Doları’na olan talebi arttırabilir. Dolara olan talebin artması da, BTC ve USD ikilisinin Mart 2020’den bu yana gösterdiği negatif korelasyon göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin için daha fazla olumsuzluğa yol açabilir. Dolayısı ile

  • Süregelen Belirsiz Ortamın Çözümü Seçim mi?

ABD başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020’de gerçekleşecek. Çoğu ekonomist, teşvik paketinin seçimlere kadar netleşmeyeceği konusunda hem fikir. Bu belirsiz ortam ise yatırımcının şu anlık dolarda kalmasına yol açıyor. Fakat yatırımcılar, gecikmiş de olsa çıkarılacağı netleşmiş bu teşvik paketinden dolayı; uzun vadeli yatırımlar için “düşükten satın al” taktiğini izleyerek Bitcoin’e yatırım yaptılar. Bu çaba da Bitcoin fiyatını geçtiğimiz hafta belli bir desteğin üzerinde tuttu. Analistler, bu eğilimin önümüzdeki haftada devam edebileceğini öne sürüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!