Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Kullanıcısı Yanlışlıkla 1.1 Milyon Dolar Kaybetti

Bir Aave kullanıcısı yaptığı hatalı işlem nedeniyle değeri 1.1 milyon dolara denk gelen 28 bin adet AAVE token kaybetti. Olayı yorumlayan Binance CEO’su bunun diğer kripto para kullanıcıları için adeta “ders niteliğinde” olduğunu söyledi.

Aave gibi merkeziyetsiz finans (DeFi) platformları Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeleri kullanır. Kullanıcılar bu platformlara para aktarabilmek için bu platformun içerisinde yer alan adreslere para gönderir. Bir Aave kullanıcısı buna benzer bir işlem yapacakken basit bir hata yapıp 1.1 milyon dolar kaybetti.

Yanlış sözleşmeye para gönderdi

Kendisini merkeziyetsiz bir para piyasası olarak tanıtan Aave; insanların farklı kripto para birimlerine para yatırmalarına, bu kripto paralar üstünden staking yapmalarına veya yine bunlar üstünden kredi almalarına olanak tanır. Fakat bu platforma para gönderirken dikkat edilmesi gereken bir şey vardır: Parayı Ethereum’daki Aave sözleşmesinin kendisine göndermemek gerekir.

aave-kripto-para-kaybetti
Yanlışlıkla Aave sözleşmesine para gönderen kullanıcı, Kaynak

Bir Aave kullanıcısı tam olarak bu hatayı yaptı. Kimliği bilinmeyen bu şahıs Aave içerisindeki bir havuza para göndermek yerine doğrudan Aave’in sözleşmesine 1.1 milyon dolar değerinde token gönderdi. Bu sözleşme aktif olarak kullanılmadığı için bu parayı geri almanın herhangi bir yolu bulunmuyor. Chase Wright, sosyal medya hesabından bu işlemi şöyle betimledi:

“Bu kullanıcı farklı bir adrese para göndermek yerine platformun temelinde yatan akıllı sözleşmeye AAVE göndermiş… Bunu şöyle düşünebilirsiniz; Birine posta göndermek istiyorsunuz ama alıcının adresine alıcının adresini değil postahanenin adresini yazıyorsunuz. Aradaki fark; postahane size bu postayı geri gönderebilir ama AAVE gönderemez.”

Diğer kullanıcılara ders niteliğinde oldu

Binance CEO’su Changpeng Zhao bu işlemle ilgili bir tweet paylaşıp bunun diğer kripto para kullanıcıları için ders niteliği taşıdığını söyledi. Zhao’ya göre insanlar bu işlemden ibret alıp kendi paralarıyla işlem yaparken çok daha temkinli bir şekilde hareket etmeliler.

https://twitter.com/cz_binance/status/1318109221792051201

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!