Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vince Prince: Bitcoin İçin Yükseliş İhtimali Yüzde 75

Analist Vince Prince, Bitcoin için yükselen kanal modelindeki direncin yakın zamanda kırılabileceğini ve lider koinin yükseliş gösterebileceğini öne sürdü. Analiste göre, Bitcoin’in konsolidasyondan yükselişe geçme ihtimali %75’lik bir orana denk geliyor.

TradingView analistlerinden Vince Prince, Bitcoin grafiklerini inceledi ve lider koinin yukarı yönlü “marjinal” hareketler gösterdiğini saptadı. Bu hareketleri yorumlayan Prince, Bitcoin için 2 seçenek sundu.

Bu seçeneklerden ilki, Bitcoin marjinal hareketlerinden sonra kanal piçinde sağlamlaştırma hareketleri gösterirken, yükselen trend çizgisinin altına inebilir. Diğer seçenek ise, aynı hareketlerin sonucunda trend çizgisinin üzerinde kalmayı başarır ve daha sonrasında da bu konsolidasyon alanından tamamıyla kendini kurutabilir.

Vince Prince’e Göre 2. Seçenek Daha Olası

Vince Prince, bu yukarı yönlü marjinal hareketlerin bir ralli ile sonuçlanacağını düşünüyor. Prince bunun temeli olarak da analizin paylaştığı grafikte de gösterdiği gibi ABC dalgalarını gösteriyor. Prince’in grafiklerinde A, yükselen kanal direncinin ilk geri çekilmesini temsil ediyor. B, kanal desteğinden bir sonraki toparlanma hareketini C ise son yukarı yönlü hareketi gösteriyor.

Vince-Prince-bitcoin-yukselis
Vince Prince tarafından paylaşılan ve analizde bahsedilen noktaların işaretlendiği grafik. Kaynak

Prince, Bitcoin için tüm teknik yapıya bakıldığında BTC/USD paritesinin kanal aralığından çıkma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyor ve bu olasılığı kendi hesaplarına göre %75 olarak aktarıyor. Bitcoin bunda başarılı olursa 11 bin 695 dolarlık C dalgasının uzantına doğru yükselebilir.

Vince Prince bu teorisini, Bitcoin’e olan kurumsal ilgi ile de temellendirdi. Geçtiğimiz haftalarda Sqaure ve Stone Ridge gibi kurumsal şirketler milyonlarca dolar değerinde Bitcoin yatırımı yaptı. Prince bu ilgiyi iyiye işaret olarak yorumladı ve Bitcoin alım-satım işlemlerinin deneyimli yatırımcılar tarafından acemilerden alındığını ima etti.

Diğer İsimler de Yükseliş Öngörüyor

Sosyal medyada takip edilen ve Twitter’da “@George1Trader” ismi ile bilinen yorumcu ve trader, Bitcoin için bir grafik paylaştı ve olası bir trend dönümü için önemli noktaları işaretledi. George, Bitcoin’in 11 bin 492 dolarlık direnci kırması ile sıkıştığı bölgeden çıkabileceğini ve 11 bin 680 dolara doğru yükselebileceğini gözler önüne serdi.

Vince-Prince-bitcoin-yukselis
@George1Trader tarafından paylaşılan ve kritik noktaların işaretlendiği grafik. Kaynak

Crypto Michael adı ile bilinen Hollandalı trader ve analist Michael van de Poppe ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bitcoin başına 11 bin 400 doların hala gayet ucuz bir fiyat olduğunu vurguladı ve Bitcoin’in daha fazla değerleneceğine işaret etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!