Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Merkez Bankası Kripto Paradan Anlayan Bir Ekonomist Arıyor

Kanada Merkez Bankası, resmi internet sitesinden yayınladığı ilanda kripto para birimlerinden anlayan bir ekonomist aradığını duyurdu.

Kanada Merkez Bankası, resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bir iş ilanında kripto paralar hakkında derinlemesine bilgi ve anlayışa sahip olan bir ekonomist aradıklarını duyurdu. Bunun yanında başvuru sahiplerinin geleneksel ödeme sistemlerine de aşina olmasını bekleyen Kanada Merkez Bankası, ayrıca başvuranların halka açık blockchainlerden gelen verileri analiz etme, bunları kullanma ve müşteri anketlerinden elde edilen verileri analiz etme konusunda da deneyime sahip olmasını beklediğini açıkladı.

Acil Durum Planlaması

Projeye dair bilgilerin de yer aldığı açıklamada Kanada Merkez Bankası, finansal teknolojide dünya çapında bir yenilik dalgasıyla para birimi, ödeme sistemleri ve finansal aracılık ortamlarının değiştiğini vurgularken bu gelişmelerin risklerini ve fırsatlarını analiz etmek için büyük ölçekli bir araştırma programı yürüttüğünü belirtti. Bunun büyük sosyal öneme sahip olduğu vurgulanan açıklamada projenin, Kanada Merkez Bankası tarafından hazırlanacak bir dijital merkez bankası para birimi (CBDC) için acil durum planlaması olduğu aktarıldı.

Adaylar Kripto Para Konusunda Bilgi Sahibi Olmalı

Kanada Merkez Bankası resmi internet sitesinden yayınlanan iş ilanında, başvuru sahiplerinin sahip olması gereken özellikler de belirtildi. Adayların Bitcoin, Ethereum ve diğer büyük kripto para birimi platformların hakkında detaylı bilgi sahibi olmasını isteyen Kanada Merkez Bankası, başvuran kişilerin aynı zamanda geleneksel ödeme sistemleri hakkında da bilgi sahibi olması gerektiğini aktardı.

Başvuracak kişilerin halka açık blockchain verilerini ve tüketici anketlerinden elde edilen verileri işleme ve analiz etme deneyimine de sahip olması beklenen ilanda adayların ekonomi, finans, bilgisayar bilimleri, matematik veya istatistik alanlarında yüksek lisans derecesine ulaşmış olması beklendiği açıklandı. Açıklamada ayrıca, bu pozisyon için yeni mezun adayların da değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

Kanada Merkez Bankası’nın Dijital Para Çalışmaları Sürüyor

Geçtiğimiz yılın sonlarında bir dijital merkez bankası para birimi (CBDC) olasılığı üzerine araştırmalara başlayan Kanada Merkez Bankası, resmi sitede yayınladığı kripto para bilgisine sahip ekonomist ilanı ile çalışmalarına devam ettiğini gösterdi.

5 Ekim’de yayınlanan bir raporla CBDC için riskli olabilecek bulgularını yayınlayan Kanada Merkez Bankası, CBDC araştırmalarına devam ederken konunun uzmanlarını bünyesine katmak adına yayınladığı ilanla kararlılığını ortaya koymuş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!