Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beklenen Ethereum 2.0 Güncellemesi Altı-Sekiz Haftaya Hazır Olabilir

Ethereum geliştiricileri Zinken testlerini başarıyla geçen Ethereum 2.0 için “altı-sekiz haftaya hazır olabilir” açıklaması yaptı. Test ağları sürekli olarak inceleme altında olmaya devam ederken Phase 0 artık bir an önce başlatılmak isteniyor.

Ethereum 2.0 geliştiricisi Ben Edgington, Twitter hesabından ETH 2.0 test aşamalarından Beacon Chain ile alakalı son haberleri paylaştı. Tweetinde 1.0.0 sürümünün detaylarını içerdiği bir link de paylaşan geliştiricinin paylaşımına göre 1.0.0, Phase 0’a bir dizi iyileştirme  ve yapılandırma tweakleri içeriyor.

Bu yeniliklere ek olarak güncellemede aynı zamanda bir doğrulama şeması olan Boneh-Lynn-Shacham için de (BLS) güçlendirmeler var. Edgington’ın açıklamalarına göre Ethereum 2.0’a sorunsuz geçen Zinken test aşamalarıyla bir adım daha yaklaşılsa da şu anda aktif olarak çalışmakta olan Medalla ağı, düşük katılımdan dolayı oldukça yavaş ilerliyor.

Ethereum 2.0 Beacon Chain test aşaması katılım oranı. Kaynak

Ethereum için güvenilir bir kaynak olan Etherscan’in paylaştığı tweetteki ekran görüntüsüne göre, Medalla test ağındaki aktif katılım oranı %45 olarak geçiyor. Testlerin sonuca ulaşması için gereken oran ise %66.

Ethereum 2.0 geliştirmeleri için farklı test ağları üzerinden çeşitli müşteriler tarafından bug arayışlarına da bir yandan devam ediliyor. 50 bin dolara varan bir ödüllendirme duyurusunun yapıldığı bu çalışmalara Teku, Lighthouse ve Prysm gibi isimlerin dahil olduğu bilinirken şu anda en fazla ilerleme kaydeden isim, Prysm.

Ethereum 2.0 ile birlikte sahteciliğe dikkat

ETH 2.0 için hazırlanan mevduat sözleşmesinin “birkaç gün içerisinde” hazır olacağı söylenirken Beacon Chain’in de “önümüzdeki altı-sekiz hafta içerisinde” tamamlanmış olabileceği belirtildi. Bu sözleşmeden bahsederken ayrıca bir uyarıda da bulunan Edgington, Ethereum 2.0 yayımlandıktan sonra insanların sahte sözleşmeler üzerinden rastgele para gönderme riskine dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!