Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haftalık Bakış: Dikkat Edilmesi Gereken Bitcoin Haberleri (26 Ekim-01 Kasım)

26 Ekim-01 Kasım – Lider coin için önümüzdeki günlerdeki önemli gelişmeleri derlediğimiz haftalık Bitcoin haberleri, hem yatırımcıların hem piyasa takipçilerinin takip etmesi gereken noktaların altını çiziyor.  

Bitcoin son 7 günde %13,6 oranında yükseliş gösterdi ve fiyat şu an 13 bin doların hemen üzerinde konumlanıyor. Bitcoin piyasa değeri ise neredeyse 242 milyar dolara dayandı. BTC hafta başına sağlam bir sıçrayış ile başladı. Haftanın genelinde ise önemli destek noktalarının üzerinde kalmayı başararak yerini sağlamlaştırdı. Bugünkü açılışta BTC, 13 bin dolarlık psikolojik desteğin üzerinde haftaya başladı. Bu tablo ABD’deki seçim ortamının gerginliği ve teşvik paketinin belirsizliğine rağmen gerçekleşti.

Haftalik-bitcoin-haberleri-26 Ekim-01-Kasim
7 günlük fiyat değişimini gösteren Bitcoin (BTC) grafiği. Kaynak

ABD seçimleri geldi çattı

Bu haftanın ABD seçimleri öncesindeki son hafta olması sebebi ile piyasalarda da yoğun bir hafta olması bekleniyor. Analistler, demokrat aday Joe Biden’in şu anki başkan Donald Trump’a karşı bir galibiyet kazanacağını öngörüyorlar. Bu gelişmelerin ışığında, Biden’ın seçilmesi ile hem senatoda hem de temsilciler meclisindeki demokrat çoğunluğun 2 trilyon doların üzerinde bir yardım paketinin kapıda olabileceği konuşuluyor.

Çoğu ekonomist kim seçilirse seçilsin bu teşvik paketinin kaçınılmaz olduğunu ve seçimlerden hemen sonra kabul edileceğini öen sürüyor. Bu senaryoda 2. teşvik paketi de ilkinde olduğu gibi doları zayıflayabilir; böylece Bitcoin yatırımcı için bu riskten kaçma alanı olarak görülebilir. Kripto para piyasa uzmanları bu sebeplerden dolayı ABD seçimlerini Bitcoin yükselişi için önemli bir eşik olarak görüyorlar.

Teknoloji devleri kazançlarını açıklıyor

Bu hafta Apple, Alphabet (Google) ve daha birçok teknoloji devinin üçüncü çeyrek kazançlarını açıklamaları bekleniyor. Buradan çıkacak olumlu bir tablo yatırımcının nakit paraya olan iştahını azaltırken, BTC gibi güvenli liman olarak görülen varlıklar için düşük bir satış baskısı yaratabilir.

Teknoloji hisseleri, pandemi döneminin meyvelerini toplayarak 2020’de büyük ölçüde iyi performans gösterdi. Sektör şu an toplam SPX kazançlarından %80 daha fazla artış göstermiş durumda. Analistlere göre Bitcoin, bu kazançlar açıklanırken en az 13 bin doların üzerinde kalmalı.

Gözler ABD ve Avrupa’dan açıklanacak verilerde

Amerika Birleşik Devletleri’nde 30 Ekim günü kişisel gelir ve çekirdek enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. Buradan çıkacak olan veriler hem doların gücünün hem enflasyonun ne durumda olduğuna dair bir fikir verebilir. Burada izlenecek olumsuz bir durum ile Bitcoin, dolar ile olan negatif korelasyonu sebebi ile bir yükseliş trendi gösterebilir.

Avrupa Merkez Bankası’nın ise 29 Ekim’de düzenleyeceği toplantı ile ileri dönük planlamalara yönelik detaylar vermesi bekleniyor. Uzmanlara göre euro bölgesindeki Almanya ve Fransa gibi ülkelerde salgında 2. dalga kapsamında daha fazla yardım paketinin çıkıp çıkmayacağı tartışılabilir. Eğer merkez bankası daha fazla mali yardım yoluna giderse Bitcoin euro karşısında ivme kazanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!