Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harmony Ağından Çalınan 36.000 Etherum Hareket Etti

Blockchain verilerine göre, geçen hafta Harmony ağındaki 100 milyon dolarlık siber saldırısının arkasındaki hesap, dün gece milyonlarca dolar değerinde fonu hareket ettirdi.

Blockchain verilerine bakıldığında, “Horizon Bridge Exploiter” olarak işaretlenmiş hacker/lar’a ait cüzdanın son 26 saat içinde 44 milyon doların üzerinde 36.000 Ethereum’u hareket ettirmeye başladığını gösteriyor.

Bugün, saldırganlar önce bir cüzdana yaklaşık 22.125 milyon dolar değerinde 18.000 Ethereum taşıdı. Daha sonra, yaklaşık 6.000 ETH “0x89f89d61644c6e606efb25a01210159f102fbd8b” public key’li cüzdana taşındı. Saldırganın bu Ethereumlarla Tornado Cash ağı üzerinde “temizleme” operasyonuna başladığı düşünülüyor.

Harmony geliştiricileri salı sabahı bir tweet’te, yaşanan hareketlerin farkında olduklarına dair açıklamada bulundu;

Saldırganların Tornado Cash aracılığıyla para aktarmaya başladığının farkındayız. Ekip, son derece saygın iki farklı blok zinciri izleme ve analiz ortağıyla birlikte çalışıyor ve bu suç faaliyetiyle ilgili soruşturmanın bir parçası olarak FBI ile iş birliği yapıyor.

 

Tornado Cash, bir kaynak ve bir hedef adres arasındaki koin transferlerinin takip edilmesini imkansız kılan bir zincire sahiptir. Bu, istismarcıların ve bilgisayar korsanlarının, yasadışı yollarla kazanılan fonları çekerken adreslerini gizlemelerine olanak tanır. Kullanıcıların Ethereum blok zincirindeki dijital izlerini gizlemelerine izin veren bir “karıştırıcı” olan Tornado Cash geçtiğimiz aylarda aynı şekilde saldırıya uğrayan, Axie Infinity’e ait Ronin ağından çalınan Ethereumların “para aklama” sürecinde de baş rol oynamıştı.

Saldırganlara ait en büyük cüzdan, bugün itibariyle 49.000 Ethereum yani yaklaşık olarak 59 milyon doların üzerinde kripto para  tutmaya devam ediyor. Bu arada, Harmony’nin yerel ONE token’inin fiyatı son 24 saat içinde yaklaşık %9 değer kaybederek 0,02 dolara kadar düştü.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!