Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harmony (ONE) Milyarlarca Yeni Arz Artırabilir: İlk Teklife Sıcak Bakılmadı

Harmony (ONE) ekibi, haziran ayında gerçekleşen 100 milyon dolarlık siber saldırıdan mağdur olan kullanıcılarına geri ödeme yapmanın yollarını arıyor.

Haziran ayının sonlarında Harmony (ONE) ağındaki köprülere yaklaşık 100 milyon dolar değerinde hack saldırısı gerçekleşmişti. Yaşanan siber saldırı olayının ardından Harmony ekibi “yakın takipte olduklarını ve yatırımcılarını mağdur etmeyeceklerini” belirten açıklamalarda bulundu. Blockchain verilerine göre çoğunluğu Ethereum cinsinden çalınan milyonlarca dolarlık coinin, gizlilik odaklı Tornado Cash ağında aklandığı ortaya koyulmuştu.

Harmony geliştiricileri yakın zamanda yapılan bir topluluk açıklamasında, topluluk üyelerine geri ödeme yöntemi için 2 farklı seçenek sundu. Mağdurlara geri ödeme yapabilmek için sunulan tekliflerden bir tanesi olan 4.97 milyar adet yeni ONE basım planı, topluluk üyeleri tarafından olumlu karşılanmadı. Bu kadar büyük hacimli bir yeni coin ihracının varlık üzerinde enflasyonist baskıya neden olacağını düşünen topluluk üyeleri, bu karara karşı çoğunlukla ret oyu kullandı.

Harmony ekibi, salı günü projenin topluluk sayfası aracılığıyla yaptığı teklifte, toplamda 65.000 cüzdanın saldırıdan etkilendiğini ve mağdurlara “beyin fırtınası yapmak ve geri ödemeye yönelik yollar geliştirmek için yorulmadan çalıştıklarını” belirtti.

Ekibin sunduğu iki geri ödeme teklifinin detayları şu şekilde:

  • İlk seçenek Harmony ağında “hard fork” aracılığıyla 4.97 milyar yeni ONE basıp, tahmini %100 geri ödeme sağlamayı teklif ediyor.
  • İkinci seçenek ise üç yıllık bir süre içinde 2.48 milyar ONE ile %50 geri ödeme sağlamayı teklif ediyor.

Ekip, karar vermeden önce topluluk tarafından yapılacak geri bildirimleri bekliyor. Ancak ilk yanıtlar halihazırda ezici bir şekilde olumsuz görünüyor ve topluluk sayfasındaki veya Twitter’daki yorumların çoğu tekliflerle ilgili güçlü endişeleri dile getiriyor.

Twitter kullanıcıları tarafından Harmony’nin sunduğu teklif, bir kaç önce Luna tarafından sunulan kurtarma teklifine benzetildi ve olumsuz eleştirilerin hedefinde kaldı. Luna tarafından uygulanan sistem, işin sonunda büyük kullanıcı mağduriyetlerine sebep olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!