Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harvard Profesörleri Bitcoin’in Çökeceğine İnanıyorlar

Bazı Harvard ekonomi profesörlerine göre Bitcoin önünde sonunda devletlerden gelecek yasal düzenlemeler sonucunda yıkılacak. Profesör Kenneth S. Rogoff finansal anonimlik yüzünden Bitcoin’in düzenlemelerle başının belaya girebileceğini düşünüyor. Profesör Rogoff:

“Dijital para birimleriyle küçük (çaplı) anonim işlemler yapılabilir ancak büyük çaplı anonim ödemeler vergi toplamayı ve suç eylemleriyle mücadele etmeyi hayli zorlaştırır” dedi.

Bu bakış açısına Jeffrey A. Miron da sahip ancak biraz farklı biçimde. Liberal bir bakış açısına sahip olan Miron duruma biraz daha “bırakınız yapsınlar” edasıyla yaklaşıyor. Ancak buna rağmen Miron da devletlerin en nihayetinde bu teknolojiyi yok edebileceğini düşünüyor. Miron şöyle konuştu:

“Devlet kripto paraların huzur içinde var olmasına izin verip onları bir ödeme aracı olarak kabul etmeyebilir ve bence böyle de yapmalı. Ancak benim tahminime göre devletler er ya da geç kripto paraları (düzenlemeler ile) yok edecekler.”

Kripto paraların devletler tarafından yasal olarak düzenlenme ihtimali kesinlikle mevcut ki günümüzde dahi belli başlı devletler kripto paralar ile alakalı belli hamlelerde bulundu. Bunların en meşhuru sanıyoruz ki ICOları yasaklayan ve kripto para borsalarını kapatan Çin olsa gerek.

Anonimlik

Yine hatırlatmakta fayda var ki Bitcoin tam olarak “anonim” değil. Kullanıcılar sürekli olarak Bitcoin’in anonimliğe el verişli yapısını zayıflatan hatalar yapıyorlar. Her ne kadar Coinbase uzun süre mücadele edip belli ölçüde bir zafer elde etmiş olsa da IRS’ye en nihayetinde belli sayıda kullanıcının bilgisini vermek zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Sdkckn
    Posted 09 Ocak 2018 - 17:11 17:11

    Bir günde olumlu bir haber yap be. Alt coinler ilemi uğraşıyorsun be adam nefret ettim senden.

  • OZ
    Posted 09 Ocak 2018 - 13:03 13:03

    bir zamanlar uçakların işe yaramayan oyuncaklar, bilgisayarın dünyaya en fazla 5 adet yeterli olacağını düşünenler, ilk borsa kağıtlarının gelebileceği en yüksek seviyeye geldiğini savunan profesörler olmuştu. kabul edin veya etmeyin dijital para ya da bitcoin (aynı şey) geleceğin teknoljisidir nokta

Leave a comment