Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harvard Profesörü: Bitcoin Regüle Edilmeli

Harvard Üniversitesi ekonomi profesörü Kenneth Rogoff, bitcoin hakkında şüpheciliğini koruduğunu dile getirerek btc’nin regüle edilmesi gerektiğini savundu. Bitcoin, Rogoff’a göre patlamayı bekleyen bir balon konumunda.

Bloomberg’in programına katılan ekonomist Kenneth Rogoff, bitcoin fiyatının spekülatif olduğuna inandığını söyledi. Rogoff, kripto paranın fiyat yükselişi görmesine rağmen kullanımına dair bazı problemler taşıdığını öne sürdü. Ekonomist, bitcoin konusunda şüpheciliğini kaybetmediğini belirterek btc’nin asıl değerini şu sözleriyle sorguladı:

Bitcoin sadece insanlar değer verdiği için mi değerli? Öyleyse o bir balondur ve bu balon patlar. Onun distopik bir gelecekte, çökmüş ülkelerde kullanılması mümkün olabilir.”

Hükümetler bitcoin’in kullanılmasına izin vermeyecek

Ekonomist, devletlerin bitcoin ile yapılan anonim işlemlere müsaade etmeyeceğini söyledi. Bu konuda regülasyonun getirileceğine inandığını belirten Rogoff, “devletler kazanacak” dedi. Teknolojinin ne yönde gittiğinin parasal sistemde bir önemi olmadığını vurgulayan ekonomist, eğer bitcoin kendisine uzun vadede bir kullanım alanı bulamazsa balonun patlayacağını söyledi.

“Umarım bitcoin kendisine bir yer bulamaz. Fakat görüyorum ki insanlar btc’yi distopyalara karşı bir koruma aracı olarak görüyor.”

Bazı stablecoin’ler sisteme dahil olabilir

ABD’nin yeni Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen, kripto para birimlerinin büyük bir kısmının yasa dışı finansmanda kullanıldığını söyleyerek regülasyon mesajı verdi. Kenneth Rogoff da Yellen’in açıklamalarına katıldığını belirterek “Kripto paralar kesinlikle regüle edilmeli.” yorumunu yaptı. Son olarak, merkez bankalarının stablecoin çalışmaları yapmasına değindi ve “Bazı stablecoin’ler sisteme dahil edilebilir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!