Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harvard Üniversitesi’nden 4 Genç, Kripto Para Hedge Fonu Kurdu

Kripto para piyasalarında hedge fonları, popülaritesini gün geçtikçe arttırıyor. Özellikle Bitcoin ve diğer kripto paraların büyük bir ivme yakaladıkları dönemlerden beri birçok firma, sektördeki ciddi fiyat oynaklıklarını da fırsat bilerek yatırımcıları kendilerine çekmek için her yolu deniyor. Şimdi de, Harvard Üniversitesi öğrencileri bu işe katılırken, öğrencilerin Plympton Capital Initiative adında bir şirket kurdukları açıklandı.

Kripto Para Çılgınlığı Devam Ediyor

Ortalama bir müşteri için kripto paralara yatırım yapmanın hayli çeşitli yolları mevcut. Bazı yollarda yatırım için herhangi bir kripto para almanıza dahi gerek yok ancak tabii ki de kripto paraları elde bulundurup işe koyulmak; çeşitli fonlara kıyasla daha tercih edilir bir opsiyon gibi duruyor.

Ancak ben Bitcoin veya diğer kripto paraları direkt olarak almadan yatırım yapmak istemiyorum diyorsanız, Hedge fonları bu noktada farklı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Kripto para piyasası deneyimini direkt olarak bu paraları almadan yaşamanızı sağlayan sisteme ilgi son dönemde giderek artıyor. Özellikle son birkaç yılda bu fonlara olan ilgi giderek artarken, bu trend daha da güçlenerek devam edecek gibi duruyor.

Elbette ki biraz da yaşları ve teknoloji ile haşır neşirliklerinin bir önceki nesle oranla daha iyi olması sebebiyle, üniversite öğrencileri de kripto paralara yoğun ilgi duyuyor. Hatta öyle ki, dört Harvard öğrencisi birleşip bir kripto para hedge fonu olan Plympton Capital’ı kurdu. Kolayca tahmin edileceği üzere, bu şirket kripto para yatırımcılarına hitap ediyor ve kar elde etmek isteyen müşterilerini bekliyor.

Şirket henüz resmi olarak faaliyete geçmese de, arkasında ailelerden ve eş dosttan olduğu belirtilen toplam 700 bin dolarlık bir finansal güç barındırıyor. Birçok insanın da bu firmaya olan ilgisinin hayli yoğun olduğu aşikar.

Birçok kişi bu girişimin varacağı durağı merakla beklemeye başladı bile. Ekibin sektördeki itibarlarının istenildiği düzeyde olmadığı ve birçoklarına yeni gelecekleri aşikar ancak Harvard Üniversitesi’nde okuyan bu öğrencilerin kripto para sektöründe neyin önemli olduğu konusunda üstün bilgileri olduğu da bir gerçek. Kripto para piyasasındaki belli kollarda rekabetin artması da, elbette her yerde olduğu gibi güzel bir şey.

Kripto para piyasasına olan ilgi de aynı hedge fonları gibi gün geçtikçe daha da artıyor ve artmaya da devam edecek gibi duruyor. Şimdilik piyasalarda ve sektörün genelinde işler çok iyi giderken, işin nereye doğru evrileceğini ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment