Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart Gıda Bölümünde Blockchain Kullanacak

Dünyanın en büyük perakende şirketi Walmart Inc. kendi gıda bölümünde Blockchain teknolojisini kullanmaya hazır olduğunu açıkladı. Walmart Sağlık ve Gıda Güvenliği yardımcı başkanı Frank Yiannas bu duyuruyu Pazartesi günü Massachusetts’te düzenlenen  MIT Technology Review’un Blockchain İşletmeleri konferansında yaptı. Yiannas, Blockchain’in ürün takibi süresini altı günden iki saniyeye kadar indirdiğini söyledi. Walmart tedarikçileri, gıda ürünlerini Blockchain’e koyarak israfın ve kontaminasyon riskinin azalmasını sağlıyor, ayrıca üretimde şeffaflığı arttırıyor.

Walmart 2016 yılında IBM ile beraber teknoljiyi test etmeye başlamıştı, bunu da geri çağrılan ürünleri listelerde tespit edip çıkararak yapmıştı. Blockchain bazlı bir sistemle şirket ürünlere dair her bilgiye anında ulaşabiliyor ve sistemin merkezsiz yapısı sayesinde veriler heklenmekten ve tahrifattan korunuyor.

Mart ayında Walmart ‘Akıllı Paket’ sistemindeki bir patent için bir uygulama yayınladı. Bu sistem paket içeriklerini, çevresel faktörleri, konumu ve başka birçok şeyi takip etmek için tasarlanmış. Patente göre bu cihazın otonom araçlar ve insansız drone’lar gibi daha yeni teknolojilerde kullanılması düşünülüyor.

Kalite kontrolünü sağlamak amacıyla Blockchain kullanmak son zamanlarda uluslararası perakende şirketleri arasında yaygınlaştı. Çin’in e-ticaret lideri JD.com, sattığı etlerin kalitesini ve tedarik edildiği yeri kontrol etmek amacıyla Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor. JD’nin açıklamasına göre müşteriler satın aldıkları eti Avustralya’da üretildiği çiftlikten kendi kapılarına ulaşana dek takip edebilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment