Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harvest Finance Fiyatı Saldırı Sonrası Yüzde 60 Düştü

Harvest Finance havuzlarından 25 milyon dolar seviyesinde varlığın çalındığı ve 2.5 milyon dolar değerindeki varlığın ise geri verildiği öğrenildi. Açıklamalara göre, kimliği belirsiz saldırgan renBTC ve Tornado cash aracılığıyla saldırı gerçekleştirerek FARM’ın %60 değer kaybetmesine neden oldu.

CoinGecko’nun verilerine göre, DeFi protokolünde görülen olası bir saldırı sonucu Harvest Finance (FARM) fiyatı %60 oranında rekor düşüş kaydetti. Şirketin TVL oranı saldırıdan önce 1 milyar doların üzerindeydi. Ancak bu değer saldırıyla birlikte 673 milyona geriledi.

harvest-finance

Harvest Finance’in açıklamaları

Şirket, Twitter üzerinde saldırıyla ilgili güncel açıklamalar yapmaya devam ediyor

Stablecoin ve BTC havuzlarına yapılan saldırılar üzerinde aktif olarak çalıştıklarını söyleyen Harvest Finance, Curve üzerinde bulunan stablecoin fiyatlarının orantısız hale getirildiğini ve Flashloan’a benzeyen saldırı sonucunda büyük miktarda varlığın platforma yatırıldığını söyledi. Yatırılan paraların hemen geri çekildiğini vurgulayan şirket, kullanıcıları korumak adına gereken tedbirleri aldıklarını belirtti.

Harvest Finance, platformdaki diğer fonların Tornado cash aracılığıyla değişime uğradığını fark ettiklerini de ekledi. Harvest Finance ekibi, son olarak Flashloan saldırganlarının 10 BTC adresini tespit ettiklerini paylaştı.

DeFi analistinin paylaşımları ortalığı karıştırdı

Coindesk’in iddiasına göre, Harvest Finance’e gerçekleştirilen saldırı DeFi analisti Chris Blec’in attığı tweetin ardından geldi. Chris Blec, 25 Ekim tarihli tweetinde şunları yazmıştı:

“Harvest Finance:

  • Hala 1 milyar doların üzerinde
  • Admin anahtarı olan ve fonları tüketebilecek anonim bir ekibe sahip
  • Anahtarın güvenliği hala bilinmiyor
  • Twitter’da beni engellediler
  • Discord üzerinde de hala engelliyim

Yanıt: Harvest Finance’e güvenin çünkü 1 milyar dolar “kullanışlı değil…” ve “bizi rahatsız etmeyin…”

Bu tweetin ardından Blec, Harvest Finance’i ya da kripto para FARM’ı kapattırmaya çalışmadığını, sadece kullanıcılara anonim bir varlığa güvenmenin neden kötü bir fikir olduğunu anlatmaya çalıştığını söyledi. Blec, Coindesk’in iddiasına ise “Neler olduğunu anlamaya çalışıyordum!” diyerek cevap verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!