Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hash Savaşları: Bitcoin ABC Ciddi Bir Farkla Önde

15 Kasım tarihinde yaşanan Bitcoin Cash hard fork’u ve devamında yaşanan ağ bölünmesi, bütün gözlerin Bitcoin Cash’e odaklanmasına neden oldu. Bitcoin Cash blockchain ağında kazılan son ortak blok, 556766, aslında büyük bir değişimin de son ortak bileşeni olarak tarihe geçti. Bitcoin Cash’in liderlik ettiği kripto para piyasası çöküşünde, Bitcoin de 6.000 doların aşağısına indi ve neredeyse bütün kripto para birimleri düşüşten zarar gördü.

Craig Wright ve Jihan Wu ile Roger Ver arasında yaşanan hash savaşları, fork başlamadan önce bile kendini göstermeye başlamıştı. Ağırlıklı olarak Bitcoin ABC tarafından kazılan bloklar, ağın bölünmesinden sonra da Bitcoin SV ekibine ciddi bir fark attı.

Temel olarak hangi ağın hayatta kalacağına karar verecek olan madenciler, basın saatine göre Bitcoin ABC takımının yanında gibi duruyor ve BCH ağının çoğunluğunu elinde bulunduran Coingeek, kendisinden beklenen performansı gösteremedi. İlk olarak BTC.com ve Bitcoin.com havuzları tarafından başlatılan döngü, daha sonra Bitmain’in Antpool platformu tarafından daha da hızlandırıldı. Çinli madencilik havuzu Viabtc’nin de katılımı ile Bitcoin ABC iyice hız kazandı.

Coin.Dance kaynağının aktardığına göre, basın saatine göre iki grup arasında 44 blokluk fark mevcut. Tahmin edileceği üzre Bitcoin ABC liderliği üstlenmiş konumda.

Bitcoin’in fiyatını 1.000 dolara düşürmekle insanları tehdit eden Craig Wright ise, ”bunun kısa bir yarış değil, maraton olduğunu” söyleyerek tehdit etmeye devam etti. Tabii ki son durumu şimdiden tahmin etmek ise pek mümkün değil ve savaş hala devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment