Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Kripto Para Borsası Huobi, Brezilya Şubesinin 10 Elemanından 6’sını İşten Çıkardı

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Huobi, henüz bir kaç ay önce giriş yaptığı yeni bir piyasa olan Brezilya içerisindeki iş gücünün %60‘ını kovdu. Söz konusu hamlenin arkasındaki neden henüz tam olarak netlik kazanmamış olsa da, ülke içerisindeki kripto para borsa rekabeti bunun en önemli etkeni olabilir.

Yerel haber kaynağı Portal do Bitcoin‘in aktardığı habere göre, Huobi Brezilya’nın CEO’su Frank Tao, telefon görüşmesi esnasında ülkedeki Huobi elemanlarının 10’undan 6 tanesinin işine son verildiğini onayladı. Habere göre söz konusu elemanlar Ekim ayında yapılan uyarı ile Kasım ayının başlarında sözleşmelerinin yenilenmeyeceği konusunda haberdar edilmişler.

Portal do Bitcoin’in iddialarına göre, kimliğini vermek istemeyen eski bir çalışan, işten çıkarma sonrası açığa çıkan iş yükünün, freelance çalışanlar ile doldurulmak istendiğini ve en çok da borsa işlemleri ile ilgili konuların sekteye uğradığını vurguladı.

”İşten çıkarılma konusunda çok şaşırdım. Bu piyasa ile ilgili bir şey değildi. Büyük ihtimalle dışsal bir faktörden kaynaklandı. Eylül ayında ekip kapatılmıştı. Ekim ayına kadar ise yerel işlemlere devam etmeme kararı aldılar. Bu, ana ofisten gelen bir karardı.”

Tao işten çıkarılma hakkında ek bir açıklamada bulunmadı ancak Portal do Bitcoin’in aktardığı bilgilere göre, kendisi bir kere telefonu açtıktan sonra bir daha asla gazetecilere geri dönüş yapmadı. Huobi, geçtiğimiz Mayıs ayında Brezilya piyasasına giriş yapmıştı ve bunun yanı sıra Brezilya’nın en büyük kripto para borsalarından Mercado Bitcoin de Ekim ayında elemanlarının ”en az 20’sini” işten çıkarttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment