Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Regülatörü FSA, Kripto Para Cüzdan Hizmetlerini Denetleyebilir

Japonya‘nın en üst düzey finansal regülatörü Financial Services Agency (FSA), yeni yaptığı açıklamasında kripto para birimi cüzdan hizmetlerini de denetleyebileceğini ifade etti. Regülatör konu hakkındaki planını açıklarken, plan içerisindeki düzenlemeleri ve bunların nasıl uygulamayı düşündüğün de aktardı.

FSA geçtiğimiz Pazartesi günü dokuzuncu kripto para çalışma grubu toplantısın gerçekleştirdi. Basın kaynakları ile paylaşılan rapora göre, toplantı içerisinde konuşulan en önemli konulardan birisi de, kripto para cüzdan hizmetlerinin denetlenmesi oldu.

Mevcut Japon yasaları, kripto para satın alma veya satma gibi etkinliklerin ülke içerisinde bir işletme tarafından yapılabilmesi için, FSA’dan bir kripto para borsası olarak lisans alınmasını zorunlu koşmakta.

Itmedia isimli kaynağın aktardığı habere göre ise, ”cüzdanlar sanal para birimleri depolayan bankalar” gibi hizmet vermekte ve bunların da denetlenmesi gerekiyor. ”Cüzdan platformları da aynı borsa şirketleri gibi yüksek miktarda sanal para birimi işlemi yaparken,” ifadesini kullanan Itmedia, bunların ”kanunlar veya regülasyonlar” tarafından denetlenmediğini vurgulamakta.

FSA da mevcut yasaların kripto para cüzdan platformlarını kapsamadığını çünkü bunların kripto para alma veya satma eylemlerinden hiçbirisini gerçekleştirmediğini belirtti. Cüzdanlar müşteriler için sadece kripto para transferi veya depolama işlemi yapmakta. Yeni bir değişiklik talebinde bulunan FSA, bunların da içerisinde fon bulundurduğu ve ödemeleri yönettiği için, kripto para borsalarına uygulanan kanunlara tabii olması gerektiğini açıkladı.

Ancak planda belirtilene göre, yeni regülasyonlar donanım veya yazılım cüzdanı üreticilerini değil, cüzdan platformu hizmet sağlayıcılarını etki altına alacak. Bu sayede üreticisi belli olmasa bile, internet tabanlı platformlar düzenlemeye dahil edilebilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment