Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hastanelerin Yardımına Blockchain Yetişti

Bünyesinde 800’den fazla üye hastane barındıran Northwell Health, blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

Koronavirüs yüzünden birçok hastanede ekipman eksikliği yaşanmaya başladı. Bu durum kendisini özellikle New York gibi Koronavirüsün çok yaygın olduğu yerlerde hissettiriyor.

Bölgedeki hastaneler şimdi ekipman eksikliklerini giderebilmek ve tedarik zincirini onarabilmek için blockchain teknolojisini kullanmaya başladılar.

IBM’den Destek

Cointelegraph’ın haberine göre New York’taki bu yüzlerce hastane ekipman bulma konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Bu hastanelere normal şartlar altında teslimat yapan tedarikçiler ya ham madde bulamadıkları ya da talepe yetişemedikleri için artık teslimat yapamaz oldular.

New York’taki hastanelerin bir şekilde yeni tedarikçilerle ve üreticilerle iletişime geçmesi, yeni anlaşmalar yapması gerekiyor. Fakat bu süreç hem zaman hem para kaybına yol açıyor. İşte tam bu noktada devreye IBM’in geliştirdiği Rapid Supplier Connect ağı giriyor. IBM’in konu hakkında yayınladığı açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Devlet kuruluşlarında ciddi eksiklikler yaşanıyor. Bu yüzden daha önce hiç birlikte çalışmadıkları yeni tedarikçilere yönelmek zorunda kalıyorlar. Bu tedarikçileri kontrolden geçirmek hem kritik kaynakların tüketilmesine hem de zaman kaybına yol açıyor.”

Bu hastaneler IBM’in blockchain platformu sayesinde yeni tedarikçilere dair çok daha kısa bir süre içerisinde bilgi alabilecekler. Böylece hem anlaşmanın güvenliği sağlanmış olacak hem de hastanelerdeki eksiklikler daha hızlı bir şekilde giderilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment