Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hayman Capital Kurucusundan Bitcoin, Altın ve Gümüş Yorumu: “Uçuşa Geçebilir!”

Ünlü yatırımcı Kyle Bass Bitcoin, altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı ve bunların her birinin yükselişe geçebileceğini söyledi.

Hayman Capital Management’ın kurucusu Kyle Bass kısa süre önce Twitter hesabından yeni bir gönderi paylaştı. Bu tweetinde makroekonomik gelişmeleri yorumlayan ve bunların piyasalar üstündeki etkilerini değerlendiren Bass, özellikle Bitcoin, altın ve gümüş yatırımcılarını sevindirebilecek bir yorum yaptı.

Fiyatlarda Artış Bekliyor

ABD gibi ülkeler geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Koronavirüs ile mücadele edebilmek için ekonomilerine trilyonlarca dolarlık para enjekte ettiler. Dünya ekonomisindeki bu gelişmenin piyasaları tam olarak nasıl etkileyeceği ancak zaman içerisinde belli olacak.

Ünlü yatırımcı Kyle Bass ise bu gelişmelerin özellikle BTC, altın ve gümüş gibi varlıkların fiyatlarına olumlu şekilde yansıyacağını düşünüyor. Hatta onun görüşlerine göre bunların fiyatları yakın gelecekte adeta uçuşa geçecek. Kendisinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Son zamanlarda Dünya genelinde çok yüklü miktarda para basıldı ve Bitcoin, altın ve gümüş yakında uçuşa geçmeye hazır gibi duruyorlar.”

Kyle Bass bu gönderiyi paylaşırken 10 yıllık bir gümüş grafiği de paylaştı. Kendisinin Twitter hesabından paylaştığı grafiği şöyle aktarabiliriz:

Kyle Bass’in paylaştığı gümüş grafiği

Önceden Bilmişti

Kyle Bass’in Hayman Capital Management’ın kurucusu olduğundan bahsettik. 2005 yılında kurulan bu hedge fonunun yönetimi altında başlangıç aşamasında 33 milyon dolarlık varlık bulunuyordu. Fakat Hayman Capital Management, 2008’de yaşanan emlak krizini öngörerek bu yönde adımlar attı ve kısa süre içerisinde büyük bir başarı yakaladı.

Bass 2008 yılında yaşanan bu krizi ondan bir yıl önce öngördü ve yatırımcılarıyla birlikte bu krize karşı pozisyonlar almaya başladı. Kendisi bu hamlesi sayesinde çoğu yatırımcısına yüzde 200’e kadar varan kazançlar sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment