Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Henüz Yayınlamayan Müzikleri Çalıp Kripto Para Karşılığı Satan Genç Tutuklandı

Londra Polisi ve Manhattan DA Ofisi, ortaklaşa bir operasyon düzenledi ve henüz yayınlanmamış müzikleri kripto para karşılığı satan 19 yaşındaki bir genci düzenlediği operasyonla yakaladı.

Bu gencin ünlü firmaların veri tabanlarına ve bulut sistemlerine sızarak buraları hacklediği ve buradan elde ettiği henüz çıkmamış müzikleri ile, dark web platformlarında kripto para karşılığında sattığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak bir yorum yapan Londra Polis Bürosu Dijital ve Entellektüel Suçlar Birimi yöneticisi Nick Court, ekip arkadaşlarının ortaya koyduğu azmi takdir ederken, şunları söyledi:

”Bugün yaptığımız bir hamle ile, müzikleri çalan ve onları internette kripto para karşılığı satan bir kişiyi yakaladık. Bu tarz suçlar, bu iş ile uğraşan kişilere hem itibari hem de maddi ciddi zararlar veriyor. Manhattan DA ekibine de bu iş için yaptığı katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. Uluslar arası bir ekip çalışması yaparak ortaya büyük bir efor koyduk ve sonunda bana kalırsa son derece önemli bir iş başardık.”

19 yaşındaki ismi açıklanmayan gencin, İngiltere’nin Ipswich kentinde ikamet ettiği evinde yakalandığı da, İngiliz basınında yer alan detaylardan birisi olarak dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment