Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Her 10 Amerikan Vatandaşından 9’u Bitcoin’i Duydu

Kripto para piyasaları bir süredir kripto kışı olarak da ifade edilen sürecin etkisinde. Ancak buna karşın, Amerika’da kripto para farkındalığının arttığını söylemek de mümkün. Bir araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, her 10 Amerikan vatandaşından 9’u, kripto paralar ile ilgili bir bilgiye sahip.

Blockchain Capital adlı şirketin Harris Poll adlı araştırma firmasına yaptırdığı ankete göre, Amerika’da Bitcoin’i duyan kişilerin oranı yüzde 89’a çıktı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 12 artış gösterdi.

Araştırmada, Bitcoin ile ilgili bilgi sahibi olmanın demografik ve diğer sosyal özelliklere göre dağılımı da göz önüne alındı. Buna göre, kripto paralar ile ilgili olarak en pozitif olan neslin, pek de sürpriz olmayan bir şekilde 18-34 yaş aralığı olduğu ifade edildi.

Bitcoin’e karşı bir kulak dolgunluğu olan kişi sayısı da, bu yaş grubunda yüzde 43 arttı. Birçok kişi, Bitcoin’in finansal dünya için pozitif bir inovasyon aracı olduğu bilgisini savundu.

Yine 18-34 yaş aralığında yer alan ankete katılan kişilerden yaklaşık üçte biri, Bitcoin’i hükümet bonolarına tercih ediyor. 4’te birlik kesim ise Bitcoin’i hisse senetlerine tercih edeceğini ifade ederken, aynı zamanda yine benzer oranda bir kesim de Bitcoin’i gayrimenkul ve emlak yatırımlarına göre daha ön planda tutuyor. Ankete katılanlardan yaklaşık yüzde 20’lik kesim ise, Bitcoin’in klasik yatırım aracı ve değer deposu altına göre daha üstün olduğunu savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment