Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rapor: Türkiye, En Fazla Kripto Para Borsası Ziyaret Eden İlk 10 Ülke Arasında

Kripto para veri analizi şirketi Data Light’ın yaptığı bir araştırma, kripto para borsalarını ziyaret eden kişilerin demografik dağılımını ortaya koydu. Yapılan araştırmaya göre, en fazla bilinen 100 kripto para borsasının ziyaretçi verileri alındı ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Buna göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan kripto para yatırımcıları, geçtiğimiz ay boyunca kripto para borsalarına toplamda 22.2 milyon ziyaret gerçekleştirirken,  bu alanda zirvede yer aldı.

Türkiye ise, geçtiğimiz ay boyunca toplamda 2.4 milyon adet ziyaret ile, 9. sırada kendisine yer bulmayı başardı. Bu durum, Türkiye kripto para topluluğunun etki alanını ve ülkemizin kripto paralara olan ilgisini de bir kez daha ortaya koydu.

Data Light tarafından yayınlanan raporda, ABD’nin ardından ikinci sırayı ise Japonya aldı. Japon traderlar, geçtiğmiz ay kripto para borsalarına toplamda 6.1 milyon ziyaret gerçekleştirirken, Güney Kore ise 5.8 milyon ile üçüncü sırada yer aldı.

Bu ülkelerin ardından ilk 5 sırayı ise Birleşik Krallık ve Rusya oluşturdu. Bu iki ülke sırasıyla 3.8 ve 3.1 milyon ziyaretçi sayısı ile dikkatleri çekti.

Listede Türkiye’nin önünde yer alan diğer ülkeler ise sırasıyal Brezilya, Almanya ve Vietnam oldu. Türkiye’nin ardından 10. sırayı ise Kanada aldı.

Türkiye, geçtiğimiz ay boyunca bu 100 platforma gerçekleştirdiği 2.4 milyon ziyaret sayısı ile, bu alanda Avustralya, Hindistan, İtalya, Meksika, Polonya, Ukrayna, Hollanda, Fransa ve Endonezya gibi ülkeleri de geride bırakmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment