Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in İnternet Devi Tencent, Blockchain Destekli Medikal Araçlar Geliştirecek

Çin’in en büyük şirketleri arasında yer alan ve internet alanında bir dev olarak gösterilen Tencent, yaptığı yeni bir anlaşma ile, Blockchain temelli medikal araçların geliştirilmesi için düğmeye bastığını duyurdu.

Yerel sigorta şirketi Waterdrop ile çalışacak olan Tencent’in, Blockchain aracılı medikal araçlar için çalışmalara başladığı ifade edilirken, Waterdrop’un B Serisi fonlama turunda toplamda 74 milyon dolarlık yatırım almasının ardından sürecin hız kazandığı da belirtildi.

Çin’de son dönemin en hızlı büyüyen sektörleri arasında yer alan sağlık sigortası alanında önemli bir mesafe kat eden Waterdrop ile Tencent’in birlikte çalışacağını ifade eden yetkililer, bu sayede şirketin sağlık alanına giriş yaptığını da duyurdu.

Tencent’e ek olarak sağlık sektörü alanında bir diğer internet devi Alipay de yer almak istiyor. Alipay kurucuları da şu anda sağlık sektöründe çalışmalar yaparken, 2021 yılına kadar tam 300 milyon kişiyi kayıtlamak istiyor.

Blockhain teknolojisinin birçok uygulama alanıdna etkin bir rol üstlenen Tencent, bu alanda Çin hükümetinin destekleyici politikasından da faydalanıyor. Şirket daha önce ulaşım alanında da Blockchain odaklı çalışmalar yapmış ve bu çalışmalar gerek Çin’de gerekse de dünya genelinde ciddi ilgi çekmişti.

Tencent, aynı zamanda Çin hükümetinin Blockchain sektörünü formalize etmek ve regülasyonları net bir şekilde vitrine koymak için yaptığı çalışmalarda da kilit bir rol üstleniyor. Firma, Çin hükümetinin lisans verdiği 200 Blockchain şirketinden birisi olarak da biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment