Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 30 Nisan 2019

Merhaba,

Gözümüz aydın! Çalsın sazlar, vurulsun davullar Golden Cross geliyor!

Golden Cross nedir ve neden önemlidir?

En anlaşılır haliyle, 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı yönde kesmesidir Golden Cross. Neden önemlidir sorusunun cevabı ise; artık fiyatların aşağı yöndeki hareketinin son bulduğu ve yukarı doğru bir sıçramanın başlayacağının işareti olmasıdır. Nasıl ki cemre için baharın habercisi deriz, Golden Cross için de boğa sezonunun başlangıcının habercisi diyebiliriz.

bitcoin teknik analiz 30 nisan 2019 1
bitcoin teknik analiz 30 nisan 2019 1

Günlük zaman aralığındaki grafiğe göz attığımızda 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı aşağıdan yukarı doğru kestiğini görebiliyoruz. Bu hamle Golden Cross olarak adlandırılan ve dilimize Altın Kesişme/Kesişim olarak çevirebileceğimiz bir teknik analiz yöntemidir. Ayrıca fiyatların her iki vadedeki hareketli ortalamaları yukarı doğru kesmesi de Golden Cross beklentisinin doğmasına neden olur ve ardından kesişim beklenir. 27 Nisan itibariyle yaşanan bu olay Bitcoin baharının ilk cemresi olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.

Bir diğer güzel hamle/haber de şöyle;

bitcoin teknik analiz 30 nisan 2019 2
bitcoin teknik analiz 30 nisan 2019 2

4 saatlik grafiğe baktığımız zaman karşımıza çıkan ilk veri, yükselen bir üçgen içerisinde fiyatın hareket etmesi. Ardından dikkat çeken bir diğer veri, fiyatın üçgenin dışına çıkmaya çalışması. Bunu başarmasından sonra beklenecek hamle şu olmalı; 5.600$ ve 5.800$ seviyelerindeki dirençleri kırma çabası. Eğer bu seviyeler kırılacak olursa bir sonraki hedef 6.000$ direnci olacaktır. İşte burası son derece önemli. Çünkü;

bitcoin teknik analiz 30 nisan 2019 3
bitcoin teknik analiz 30 nisan 2019 3

6.000$ 2018’in en önemli direnç seviyelerinden birisiydi. Kasım 2018’de fiyatlar bu direnci kırdıktan sonra önüne geçilemez bir yükselişe sahne oldu. İşte tam bu noktada sıkı bir markaja almamız gereken fiyat 6.000$ seviyesidir. Eğer Bitcoin bu seviyeyi aşmayı başarır ve yukarıda tutunabilirse Golden Cross ve yükselen üçgenin de bize ışık tutmasıyla yeni bir yeşil dünyaya adım atabiliriz. Hiç istememekle birlikte gözden kaçırmamamız gereken bir önemli konu da, Bitcoin 6.000$’ın üzerinde tutunmayı başaramazsa hızlı bir geri çekilme yaşanabilir. Bu durumda fiyat 4.000$ ile 3.000$ arasında uzun bir ralli yapar.

Teknik analiz anlamında birçok gösterge Bitcoin’in kuzey yolculuğunu desteklemekle beraber bu yolculuk sırasında bizlere yüzlerce alım satım fırsatı da sunuyor. Bu fırsatları iyi değerlendirmeniz dileğiyle Koin Bülteni önderliğinde düzenlenen “Bitcoin Teknik Analiz Eğitimleri”ne katılmanızı öneririm. Her seferinde sınırlı sayıda başvurunun kabul edileceği eğitime katılmak isteyenler buradan kayıtlarını yaptırabilirler.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment