Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Her Şirket Bitcoin Almak Zorunda Kalacak’

Morgan Creek Capital kurucusu Anthony Pompliano, Dünya genelindeki her şirketin bitcoin almak zorunda kalacağını; bitcoin fiyatının gelecekte 1 milyon dolara kadar yükselebileceğini söyledi. Pompliano bu iddiayı altın ile bitcoin’i kıyaslayarak ve merkez bankalarının politikalarını dile getirerek destekledi.

Anthony Pompliano CNBC’nin Fast Money programına katılıp altın ile bitcoin arasında bir kıyaslama yaptı. Bitcoin’in birçok farklı açıdan altından daha etkili olduğunu söyleyen Pompliano bu iki varlığın temelinde aynı şeyin yattığını hatırlattı: Sağlam para prensibi.

Dijital analogu geride bırakacak

Pompliano’ya göre altın ve bitcoin, ‘sağlam para prensibini’ izliyor olsa da bir açıdan ayrılıyor: Altın bu prensibin analog temsilcisiyken bitcoin bu prensibin dijital temsilcisi. Morgan Creek Capital’ın kurucusu olan isim bu noktada şu yorumu yaptı: “Şu anda analogun yerini almış olup da analogdan daha küçük bir pazara sahip olan tek bir dijital ürün yok.”

Argümanını buna dayandıran Pompliano; Bitcoin’in hangi açıdan kıyaslanırsa kıyaslansın altından en az 10 kat daha iyi olduğunu öne sürdü. Bitcoin’in altının yerini alacağına dair keskin tahminler sunan yatırımcı, “Bitcoin altının piyasa değerini sadece ikiye bile katlasa 1 milyon dolar fiyatı olur.” dedi.

Hem halka açık hem özel şirketler bitcoin alacak

Anthony Pompliano’nun tahmini gelecekte Dünya genelindeki halka açık/özel pek çok şirketin bitcoin almaya başlayacağı yönünde. Bunu tetikleyecek şeyin ekonomiye pompalanan dev likidite ve gitgide eriyen alım gücü olacağı belirtildi. Pompliano’ya göre normalde bunlara karşı önlem olarak altına yönelen kurumlar artık bitcoin’e yönelecek.

Bunun bitcoin fiyatını ne kadar etkileyeceğini anlatan yatırımcı, “Şu ana dek sadece birkaç Wall Street firmasının bitcoin aldığını gördük. … Halka açık olan her şirketin bitcoin aldığını göreceğiz. Ben bitcoin’in gerçekten hafife alındığını düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Pompliano geleceğe yönelik yaptığı açıklamalarda, “Yüzde 20, yüzde 30 oranlarında düşüşler görülecektir. Bunlar hızlı da olabilir uzun vadeli düşüşler de olabilir… Ama bitcoin’in uzun vadede altını geçeceği söylenebilir.” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!